Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - konwersja na C++
tmj:
--- Cytat: HTD w 11 Lipca 2017, 16:13:39 ---Stała prędkość regulacji po prostu nie nadaje się do sterowania kranem i nastawnikiem. Te elementy raz regulujesz bardzo szybko, raz delikatnie, zależnie od potrzeby. Sterowanie klawiaturą jest tu idealne. Sterowanie myszą nie, dlatego myślę, że obsługa rolki mogłaby pomóc.
--- Koniec cytatu ---
W kwestii formalnej -- sterowanie nastawnikiem i kranem z klawiatury rowniez odbywa sie ze stala predkoscia. Nie bardzo widze dlaczego wcisniecie '+' lub '-' na klawiaturze zeby krecic nastawnikiem jest idealne, ale wcisniecie lewego/prawego przycisku myszy by tak samo krecic tym nastawnikiem, to juz nie ;> To samo dotyczy kranu, chociaz tutaj zdaje sobie sprawe ze roznice robia dodatkowe 'skroty' dla konkretnych pozycji hamowania.
bohunIC:
Z ciekawosci zadam pytanie, bo widze dwa fronty prac, czy oba exe zostana polaczone w jedno?
Krzysiek626:
--- Cytuj ---Te elementy raz regulujesz bardzo szybko, raz delikatnie, zależnie od potrzeby...
--- Koniec cytatu ---
To miałem na myśli, dlatego napisałem, że w trakcie sterowania myszą działa też sterowanie klawiaturą. I to klawiaturą należy się posługiwać kręcąc kranem i kołem nastawnika. Także nic innego nie mamy na myśli. Za to jeśli się uda doprecyzować działanie kursora i sterowanych elementów, a także prędkości powtarzania, to jeszcze lepiej.
Taka dygresja ode mnie: Lokomotywy powinny dać się uruchomić z klawiatury bez użycia myszy (jako alternatywa). Całkowitego przejścia na mysz nie widzę, są niepełnosprawni w śród nas, którzy z tym sposobem sterowania nie poradzą sobie. Nie chodzi czy coś jest idealne, tylko czy się sprawdzi dla wszystkich.
--- Cytat: bohunIC w 11 Lipca 2017, 16:30:34 ---Z ciekawosci zadam pytanie, bo widze dwa fronty prac, czy oba exe zostana polaczone w jedno?
--- Koniec cytatu ---
Nie ma dwóch frontów prac. @Milek7 wprowadza swoje zmiany na źródłach od @tmj. Pracują na jeden wynik.
youBy:
--- Cytat: tmj w 11 Lipca 2017, 16:24:03 ---To samo dotyczy kranu, chociaz tutaj zdaje sobie sprawe ze roznice robia dodatkowe 'skroty' dla konkretnych pozycji hamowania.
--- Koniec cytatu ---
Hmm, dziwne, za moich czasów zawór FV4a działał bezstopniowo - pozycja płynnie zmieniała się w zakresie od -1 do 6 w miarę trzymania klawisza Num 3 i Num 9.
Sawi:
Krzysiu dlatego właśnie @tmj dodał ten wpis do ini by sobie każdy mógł indywidualnie sam wybrać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej