Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - konwersja na C++
RoboBatman:
Teraz po twojej sugestii "przez okres nieco dłuższy niż z klawiatury" działa, ale zawsze zdawało mi się, że nie powinno być tak dużej zwłoki w testowaniu światełek.
tmj:
Predkosc dzialania nie jest w tej chwili ujednolicona, bo zalezy od predkosci powtarzania komendy a ta jest nieco mniejsza dla myszy. Wczesniej gdy byla tylko klawiatura nie przeszkadzalo to, ale teraz jest do ogarniecia.
matek123:
@Tmj, czy jest szansa na dodanie obsługi pakiecików 3 pozycyjnych? Końcówka - 0 - białe. Przydałoby się to do niektórych siódemek. Coś na zasadzie jak teraz syrena działa.
tmj:
Jest w planach, przy okazji reorganizacji obslugi kabin, kiedy juz do tego dojdzie. Moze troche wczesniej, zobaczymy, bo plany na razie nie sa zbyt konkretne.
HTD:
--- Cytat: Krzysiek626 w 10 Lipca 2017, 20:24:20 ---Nie widze rolki w takim uzytkowaniu. Nawet jak masz sterowanie mysza, to nadal uzyc mozna klawiatury, wiec wprowadzanie rolki nie spelni oczekiwan.
--- Koniec cytatu ---
Zupełnie nie rozumiem. Co ma klawiatura do sterowania myszą? Sterowanie klawiaturą jest OK.
Sterowanie myszą jest zbyt nieprecyzyjne. Stała prędkość regulacji po prostu nie nadaje się do sterowania kranem i nastawnikiem. Te elementy raz regulujesz bardzo szybko, raz delikatnie, zależnie od potrzeby. Sterowanie klawiaturą jest tu idealne. Sterowanie myszą nie, dlatego myślę, że obsługa rolki mogłaby pomóc.
--- Cytat: Krzysiek626 w 10 Lipca 2017, 20:24:20 ---Docelowo mysz powinna miec dwie rolki bo elementow obrotowych jest wiecej.
--- Koniec cytatu ---
Pomyślałem o tym: wystarczy jedna rolka. Klikasz element - tym samym przypisujesz sterowanie rolką do niego. Kliknąłeś nastawnik, od teraz kręcenie rolką steruje nastawnikiem. Kliknąłeś hamulec pomocniczy, od teraz rolka myszy steruje nastawą kranu hamulca pomocniczego.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej