Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - konwersja na C++
CX MANIAK:
@Milek wyłapywać i wypisywać błędy zauważone w Twoim exe, czy wiesz co jest nie tak. Znalazłem kilka bugów które @Tmj usunął w swojej wersji już jakiś czas temu. Na przykład opisywany problem w ET41-V2. W kilku pojazdach nie działają też wskaźniki. I jest kilka problemów związanych z grafiką. Na przykład nie kompletne latarnie rozjazdów krzyżowych.
Pozdrawiam.
firleju:
Dokopałem się do tego czemu czasami tabelka nie widzi semafora za W4. To jest związane ze sposobem przypisania eventów, które stoją przy tym samym torze oraz jak kod przypisuje odległość od semafora w pierwszym kroku. Wystarczy, że W4 blokuje skanowanie toru ale stoi przy torze do którego jest dowiązany semafor. AI zajmuje tor do którego dowiązany jest semafor a po zejściu W4 następuje dalsze skanowanie. Skanowanie prawidłowo odbywa się od toru do którego jest przypisany W4, przechodzi na następny tor, wykrywa semafor i wpisuje go do tabelki z odległością początku toru. Toru na który AI już wjechało i minęło jego początek. Po skanowaniu jest uruchamiana funkcja czyszcząca, która usuwa semafor jako minięty. Dopiero w następnym przebiegu jest ustalana prawidłowa odległość od eventów dopiero nadanych.
Tmj, nie poprawiaj tego teraz gdyż przenoszę niektóre zmiany z mojej pokręconej wersji na aktualną tabelkę (na vectorze). Tam to jest rozwiązane.
Milek7:
--- Cytat: CX MANIAK w 06 Lipca 2017, 22:04:27 ---@Milek wyłapywać i wypisywać błędy zauważone w Twoim exe, czy wiesz co jest nie tak. Znalazłem kilka bugów które @Tmj usunął w swojej wersji już jakiś czas temu. Na przykład opisywany problem w ET41-V2. W kilku pojazdach nie działają też wskaźniki. I jest kilka problemów związanych z grafiką. Na przykład nie kompletne latarnie rozjazdów krzyżowych.
Pozdrawiam.
--- Koniec cytatu ---
nie zgłaszajcie narazie więcej, renderer i tak idzie to refaktoryzacj
Siecool:
Próbowałem odpalić Milkowe exe, ale program się zamyka i w logu zostaje tylko: "loading shader shadowmap.vert ..cannot read shader shadowmap.vert". W bibliotece z shaderami tego nie ma, skąd mam to wytrzasnąć?
Krzysiek626:
Z tego samego miejsca co exe.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej