Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - konwersja na C++
pat:
Zainstalowałem na czysto Maszynę + pacze, tym razem 32 bitową i problem kosmicznych artefaktów przestał istnieć. Tymczasem na wersji 64bit problem nadal występuje. Może w tym jest pies pogrzebany?
gravition:
A ja mam pytanie, czy jest możliwe przywrócenie działania kranu hamulca takie jak jest w patchu 16.08? W patchu 17.06 kran hamulca po wciśnięciu i przytrzymaniu klawisza num3 najpierw wykonuje skok, potem jest mała przerwa i dopiero po tej przerwie kran idzie dalej, jest to szalenie irytujące i powoduje duży problem z precyzyjnym hamowaniem, prosiłbym o wzięcie tego pod uwagę
Piotr93:
Otwórz edytorem tekstu typu notatnik plik w głównym folderze z maszyną "eu07_input-keyboard" i zmień sobie, odszukaj numerację od hamulców czyli:
--- Cytuj ---trainbrakeincrease num_3 // zwiekszenie stopnia hamowania zaworu maszynisty
trainbrakedecrease num_9 // zmniejszenie stopnia hamowania zaworu maszynisty
trainbrakecharging num_. // napelnianie uderzeniowe przewodu glownego
trainbrakerelease num_4 // ustawienie zaworu maszynisty w pozycji jazdy
trainbrakefirstservice num_2 // pozycja pierwszego stopnia hamowania
trainbrakeservice num_5 // pozycja hamowanie pelnego
trainbrakefullservice num_8 // pozycja hamowania uzupelniajacego
trainbrakeemergency num_0 // hamowanie nagle
--- Koniec cytatu ---
I pozmieniaj sobie cyferki. P.S. Ten wpis powyżej jest oparty na starych ustawieniach o takich jakich opisujesz.
Krzysiek626:
Piotr, koledze chyba nie chodzi o zmiane cyferki i przypisanej jej funkcji. Tu chodzi o plynnosc dzialania, ktora pod innym klawiszem zostanie ta sama. Mysle, ze do tego mozna sie przyzwyczaic, po za tym z ktorej pozycji hamulca @gravition hamuje. Ja przy zmianie sposobu sterowania kranu, nawet tego nie zauwazylem co opisal.
Stele:
--- Cytat: gravition w 05 Lipca 2017, 08:27:47 ---A ja mam pytanie, czy jest możliwe przywrócenie działania kranu hamulca takie jak jest w patchu 16.08? W patchu 17.06 kran hamulca po wciśnięciu i przytrzymaniu klawisza num3 najpierw wykonuje skok, potem jest mała przerwa i dopiero po tej przerwie kran idzie dalej, jest to szalenie irytujące i powoduje duży problem z precyzyjnym hamowaniem, prosiłbym o wzięcie tego pod uwagę
--- Koniec cytatu ---
Problemem jest zmiana obsługi klawiszy. Inaczej się nie da, jeśli mają być mapowalne. Poszukaj w systemie operacyjnym opcji powtarzania. Może jest ustawialny czas przytrzymania, kiedy ci łapie jako jedno kliknięcie, a kiedy jako przytrzymanie, bo to o to się rozchodzi. Wciśnij sobie dowolny klawisz w edytorze tekstu. Pojawi się jeden znak i dopiero po 30-40ms złapie, że ciągle go trzymasz. W Win XP jest to jako opóźnienie powtarzania znaku w opcjach klawiatury. Ustawienie na minimalne, zmniejsza ten czas do 10-15ms.
Warto obadać jak jest na innych systemach i dodać do do FAQ, bo temat powraca.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej