Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe - konwersja na C++

<< < (563/637) > >>

Stele:
Mmd były w utf8. Przeformatowałem na ansi i et41_v1 się na TD wczytało bez problemu na exe 626. Kusi mnie cofka tych zmian mmd. Trzeba Piotra zagonić do sprawdzenia formatu każdego z plików teraz. :/

tmj:
Wrzucilem u siebie i sie wyjasnilo. Ktos zapisal plik w formacie utf-8, programem ktory zaznacza ten tryb kodowania specjalnym znakiem BOM na poczatku pliku (znacznik jest o ile dobrze pamietam opcjonalny) Rezultat jest taki ze exe nie rozpoznaje wpisu "models:" i pomija cala ta sekcje.

Poprawka "na szybko" to zapisac plik .mmd np Notatnikiem z kodowaniem ustawionym na ANSI, lub dodac na poczatku pusta linie albo chocby spacje.

edit: Stele byl szybszy

AtapiCl:
To doszliśmy do tego wszyscy w jednym czasie :P Ważne, że się wyjaśniło.

tmj:
Dorzucilem na wszelki wypadek do exe rozpoznawanie tagu models: "wzbogaconego" o BOM utf8. Jesli sama zawartosc pliku jest w zwyklym ascii to powinno wystarczyc, a odpadnie koniecznosc sprawdzania i/lub poprawiania x plikow.

firleju:
Mnie  to całe utf wkurza. Np. w pythonie masz możliwość wymuszenia otwarcia pliku w utf, ale co z tego jeśli z tekstu nie są usuwane znaczniki utf i musisz właśnie uwzględniać je tak ja tutaj.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej