Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - konwersja na C++
tmj:
--- Cytat: AtapiCl w 26 Czerwca 2017, 21:18:24 ---MMD są na miejscu. Świeże z repozytorium.
--- Koniec cytatu ---
Na 100% cos jest nie tak z odczytem tych .mmd, bo gdyby exe te pliki znajdowalo, nie pojawilby sie zapis o braku animations ktore w tym .mmd przeciez sa jak wol i tam gdzie trzeba.
(w nastepnym uaktualnieniu bedzie troche rozbudowana diagnostyka pod tym wzgledem, a brak modelu bedzie ignorowany zamiast powodowac wysyp)
Krzysiek626:
Pobrałem z repo mmd, odpalam.
Sawi:
Ciekawe bo podobny przypadek:
http://eu07.pl/forum/index.php/topic,29175.msg459357.html#msg459357
tmj:
Tutaj akurat jest podobny objaw, ale przyczyna nieco inna :> Technicznie rzecz biorac ten blad z zalozenia zglaszany jest gdy w pliku .mmd nie wystapila definicja ilosci animacji w modelu. W tym konkretnym wypadku definicja nie wystapila chyba dlatego ze exe w ogole nie udalo sie zaladowac .mmd (i tym samym nie ma tez definicji modelu pudla, wnetrza itp a nie tylko wpisu animations) Czyli w "normalnych" warunkach ten blad moze wyskoczyc takze gdy .mmd wystepuje --najczesciej przy starych .mmd ktore tego wpisu miec nie musialy-- i efekt nie jest wtedy tak drastyczny.
Krzysiek626:
Na mmd tych z repozytorium, wysypało mi Kaliską. Trzeba to zerknąć na jakiejś innej scenerii, konkretnie z tym lokiem.
Errors w załączniku 1 z kaliskiej.
ED:
Sprawdziłem na TD wysyp za każdym razem po wstawieniu ET41-092, w załączniku errors i log z TD.
Wysyp jest tylko na nowych plikach mmd z repo.
PS, nie wina exe. To na ten moment jest niezatapialne.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej