Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe - konwersja na C++

<< < (561/637) > >>

Krzysiek626:
Dołożę i swój errors, tymi ładunkami troszkę zdziwiony jestem, wydaje mi się, że tego nie było. Wygląda jakby exe wołało modelu nawet w przypadku cystern, co przecież nie jest możliwe. Ale ja się nie znam i wymądrzam.
Dopiszę że jechałem bez skalowania tekstur 8192 i jestem z tego faktu bardzo zadowolony.

tmj:
No ten brak modelu znikad sie nie wzial, wiec cos tam jest nie tak, chociaz byc moze nie laduje w logu. Masz tam moze wpis o braku animations? Zwyczajnie moze brakowac calego pliku .mmd co jest wydarzeniem ktore z jakiegos powodu nie bylo uwazane za dosc istotne by je umiescic w zgloszeniach bledow.

edit:

--- Kod: ---Animations tag is missing from the .mmd file "dynamic\pkp\et41_v1\203e-a.mmd"
Animations tag is missing from the .mmd file "dynamic\pkp\et41_v1\203e-b.mmd"

--- Koniec kodu ---
sprawdz czy .mmd dla et41 czasem nie poszly sobie na przechadzke.

--- Cytat: Krzysiek626 w 26 Czerwca 2017, 20:52:03 ---Oj tam, przejechałem kolejny raz. Teraz zostawiłem tylko 2Gb pamięci ram i ukończyłem jazdę pospiesznym z Ostrowa do Łodzi, po drodze nie napotykając nic dziwnego. Wyjęcie pamięci natomiast spowodowało przedłużenie czasu ładowania z 330 do po nad 700 sekund ładowania scenerii i 10% spadek FPS. W załączniku log z jazdy.

--- Koniec cytatu ---
To juz zakrawa na znecanie sie nad exe :>  przyznam ze jestem zaskoczony, Kaliska sama w sobie po zaladowaniu zajmuje kolo 2 gb  Manager pamieci wirtualnej musial sie tam troche napocic.

edit 2:

--- Cytat: Krzysiek626 w 26 Czerwca 2017, 21:02:28 ---Dołożę i swój errors, tymi ładunkami troszkę zdziwiony jestem, wydaje mi się, że tego nie było. Wygląda jakby exe wołało modelu nawet w przypadku cystern, co przecież nie jest możliwe. Ale ja się nie znam i wymądrzam.

--- Koniec cytatu ---
To dlatego ze exe jest glupie i zawsze probuje zaladowac potencjalny model zdefiniowanego dla danego pojazdu ladunku. Idea, ze jakis konkretny ladunek jest plynem w srodku zamknietej cysterny to cos nie na jego maly mozdzek ;o

AtapiCl:
MMD są na miejscu. Świeże z repozytorium.

Krzysiek626:
No właśnie, z repozytorium. Ja mam stare. Ostatnio na repo były wgrywane porządkowane mmd, nie ma gwarancji, że coś się nie rozjechało. Jutro odpoczynek od testów, więc nie będzie znęcenia, ale to tylko przerwa na oddech.

AtapiCl:
A pobierz sobie to jedno (robiąc kopie starego rzecz jasna) i odpal Kaliską 72162.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej