Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe - konwersja na C++
szogun:
Na ostatnim exe wywala mi błąd Open GL, brak pamięci, gdzie na 170603 ta sama sceneria działa bez zarzutu. Az tak się wymagania zmieniły?
Krzysiek626:
Do tej pory jeździłeś na Display List i nie wywalało?
Sawi:
Minimum z tego co czytałem to wersja 1.5 Open GL, a ty masz ile?
tmj:
--- Cytat: szogun w 25 Czerwca 2017, 19:21:29 ---Na ostatnim exe wywala mi błąd Open GL, brak pamięci, gdzie na 170603 ta sama sceneria działa bez zarzutu. Az tak się wymagania zmieniły?
--- Koniec cytatu ---
Jaki blad, taki moze?
--- Kod: ---openGL error: out of memory; failed to create a geometry buffer
--- Koniec kodu ---
jesli tak, to roznica polega raczej na tym, ze stare exe w ogole nie sprawdzalo czy taki blad wystapil i pchalo dane do karty bez wzgledu czy bylo tam miejsce czy nie. Stad braly sie miedzy innymi te dziwne rozjechane pojazdy na wiekszych sceneriach itp ktore sie czasami ludziom pokazywaly.
w dzisiejszym uaktualnieniu:
- oswietlenie przedzialow zaimplementowane w poprzednim release obejmuje teraz takze submodele przywiazane do danych przedzialow (czyli np jesli dla szyby wc jest ustawiony przedzial00 jako parent, to bedzie ona oswietlana, lub nie, razem z tym korytarzem) Oswietlenie jest rowniez przypisywane do elementow ladunku o tej samej nazwie, i przyczepionych do nich submodeli (oswietlenie ladunku jest 100% eksperymentalnie, bo nie mam na czym tego przetestowac)
- przywrocone/przepisane zwalnianie pamieci karty graficznej przez modele itp ktore nie sa wyswietlane przez jakis czas. Do pewnego stopnia moze pomoc przy bledach braku pamieci. Z drugiej strony byc moze pojawia sie z powodu takiego zonglowania zasobami bledy w wyswietlaniu, wiec jesli cos takiego wystapi, prosze zglaszac.
Siecool:
Z cyklu niezbadane drogi w exe: po odpaleniu Całkowa_v2 na starcie mam pokaz klatek przy FPS rzędu 20 przy draw range x1.3, a jak nacisnę np. D to nagle exe odżywa i dolatuje do FPS rzędu 70 przy draw range x3.0. O co tu chodzi? Sprawdziłem exe++ 170603 i tam wszystko jest ok, na 170618 już nie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej