Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Usprawnianie starego taboru
Stele:
Wstaw t3d i jakąś przykładową tex. Wypalę ci UVmapę.
Dróżnik Wiór:
Plik t3d ryflaka i tekstura poniżej. To właśnie ta z załączonego powyżej zdjęcia, bo z nią jest problem. Ryflak w kolorze oliwkowym problemu nie sprawia, możliwe że miejsce z jakiego model "pobiera" ten narożnik z tekstury jest kolorowe, skoro z jednobarwnym wagonem problemu nie ma. To ogólnie staroć i dość kosmicznie to załatwia np. drzwi - pożycza je z tych środkowych, ale z tym mało wiele sobie radzę przestawiając trochę okna by uchwyt nie zaczynał się na liczbie odnoszącej się do klasy wagonu. Narożnik to coś większego, niemożliwego dla mnie do podejścia bez pomocy.
http://eu07.pl/userfiles/24778/priv-Ryflak.7z
Stele:
Trzymaj.
Dróżnik Wiór:
Czyli jest tak, jak myślałem - tekstura na narożnik jest pobierana z fragmentu, który u mnie ma akurat okno, stąd trójkolorowy narożnik lewy i dwukolorowy prawy (z końca wagonu o biało-zielonym malowaniu). Z wagonem oliwkowym da się zaczarować delikatnie przestawiając położenie okna (tak też zrobiłem), z ryflakiem o innych barwach będzie zatem zawsze problem, dopóki nikt za ten wagon się nie weźmie od strony modelu. Nawiasem mówiąc byłoby to wskazane, pasowałby do nowej SP45.
Zapytam jeszcze, czy dałoby się to jednak jakoś podejść, by ten obraz był pobierany z innej części wagonu?
Krzysiek626:
Za ten wagon warto sie wziac takze dlatego, ze jezdily one z SN61 w dosc ciekawym malowaniu, podobnym do Twojego zloma. Tez bedzie klopot, gdyby chiec taka teksture wykonac do konczonego Ganza.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej