Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Usprawnianie starego taboru
guest23436:
Hej!
Zauważyłem, że w najnowszej wersji Maszyny nie ma już kabiny do EP01, która była w wersji 01.13, dlaczego wyleciała z paczki? Podjąłem się przetransportowania kabiny do EP01 z maszyny 01.13 do maszyny 15.04. Po przetransportowaniu powstał problem z animacją nastawnika i kranów hamulca. W załącznik screeny z kabina w aktualnej paczce maszyny. Prosiłbym o pomoc w naprawie pliku mmd. Poniżej wpisy z pliku odpowiedzialne za te elementy.
--- Kod: ---// parametry dla regulatorow (controllers):
mainctrl: nastawnikpodst rot -0.02068 0.0 0.15 // parametry dla nastawnikow:
scndctrl: bocznikpodst rot -0.0416 0.0 0.15 // nazwa, rodzaj ruchu, przelicznik, offset, lepkosc
dirkey: kluczpodst rot 0.05 0.01 0.15 // klucz kierunku
brakectrl: kran_zasadniczy rot -0.073 0.0 0.15 // parametry dla kranow hamulcow
localbrake: kran_pomocniczy rot -0.05 0.0 0.3
--- Koniec kodu ---
Maciej:
Kabina EP01 wyleciała z MaSzyny wraz z kabiną od EP03 i chyba czymś jeszcze. Było to celowe, ponieważ nie ma obecnie szczegółowych danych na temat fizyki hamulców w tych lokomotywach. Z tego co pamiętam, nawet jako AI lokomotywa teraz nie pojedzie, gdyż została unieruchomiona. Można co najwyżej wstawić ją sobie na scenerię jako dekorację.
guest23436:
@Maciej dzięki za informacje, ale postanowiłem, nawet bez fizyki usprawnić tą lokomotywę do własnych celów. Więc dalej mój apel o pomoc jest aktualny.
Stele:
Daj jeszcze t3d/e3d na którym pracowałeś. Problem prawdopodobnie wynika z niejednostkowej macierzy rodziców źle animujących się elementów.
guest23436:
@Stele - zamieszczam pliki e3d i t3d kabin a i b, plik e3d modelu zewnętrznego oraz plik mmd.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej