Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe od wersji 476
EP08_015:
Ladnie to działa i jak na razie nie mam wysypu.
Stele:
Wszystko miało mniej testów niż bym chciał, ale ilość błędów ostatnimi czasy mnie przerasta. Chciałem coś wydać by nie narosło za wiele zmian do jednej wersji, bo potem trudno się połapać w czym tkwi błąd.
Z pewnością sposób opóźniania odjazdu mi się nie podoba, bo kierownik gwiżdże za wcześnie, ale inne miejsca opóźniacza dawały jeszcze gorszy efekt, jak skład czekający z zamkniętymi drzwiami. Może jeszcze coś wymyślę.
Cieszę się, że póki co nie wysypuje. Jednak błędy powodujące wysyp, zwłaszcza regularny, łatwiej się poprawia, niż złe działanie nie wiadomo czego. ;)
EP08_015:
Mam wnętrze tez w EZT tam niestety sa wysypy przy probie przejścia do innego członu np. z S do ra lub rb. W skrajnych działa i przejście z ra lub rb do s tez działa. Z S do skrajnych powoduje wysyp.
Stele:
Podrzuć mi je proszę (nie przez chomika tylko). Jak uda mi się powtórzyć błąd, to spróbuję coś na to zaradzić.
MaciejM:
--- Cytat: macius5991 w 18 Sierpnia 2016, 23:45:45 ---Taka ciekawostka - często ten brzęczyk/alarm przy zamykaniu drzwi jest wyłączany (później pokażę w jaki sposób) bo najzwyczajniej w świecie przeszkadza ;)
--- Koniec cytatu ---
To może dokończę - w wagonach na postoju, gdy nie są podłączone do lokomotywy / powietrza "technicznego" (z żółtego przewodu powietrznego) to m.in. drzwi nie działają i trzeba je otwierać za pomocą otwierania awaryjnego. Tym samym alarm brzęczy cały czas i się go po prostu odcina, żeby nie przeszkadzał.
https://youtu.be/wEzngGtV-NE
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej