Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Exe od wersji 476
EP08_015:
U mnie mi dźwięk otwierania drzwi i zamykania w en57 odtwarza się 2 razy.
Stele:
http://eu07.pl/forum/index.php/topic,28151
HTD:
Zauważyłem pewien problem, nie wiem czy to jest pogorszenie od poprzednich wersji, ale kierpoć się zawiesza tam, gdzie jest dynamiczny rozkład i z jakiegoś powodu nie odpali event od jednego przystanku. W momencie kiedy zatrzymam się na następnym przystanku - rozkład się przewija, ale do przystanku wcześniejszego, a nie tego, przy którym się zatrzymałem (na zielono się podświetla właściwy przystanek), dostaję sygnał odjazdu, ale to już ostatni raz, potem kierpoć ani przewijanie rozkładu nie działa.
Najłatwiej wyzwolić tego buga zatrzymując się za wcześnie przed W4. Często W4 jest przypisany do bardzo krótkiego odcinka toru, wtedy jak zatrzymam się przed tym odcinkiem to "nie łapie". Na dobrą sprawę to też jest bug. Na niektórych sceneriach są dłuższe perony i tam powinno łapać na całej długości peronu, ale to już nie wiem czy dałoby się to zrobić od strony exe. Myślałem, żeby W4 mógł łapać 1 albo 2 odcinki dalej.
Ostatni problem, wydaje mi się, że kiedyś tego nie było: brak możliwości zamknięcia drzwi w kiblu podczas jazdy. Raz mi się zapomniało zamknąć drzwi przed ruszeniem i nie mogłem ich już zamknąć, musiałem się zatrzymać. Rozumiem, że nie powinno się dać otworzyć drzwi podczas jazdy, ale zamknąć się powinno dać.
matek123:
W czym się nie dało zamknąć? W zwykłych wagonach? Żeby drzwi się otworzyły musisz stanąć przed W4 i to jest też warunek, żeby się zamknęły.
Stele:
Jak jest gorzej, to robimy cofkę, tylko sprawdź dobrze czy to wina moich zmian. Nie powinno być różnic, jeśli nie masz opóźnienia.
W4 jest skanowany. Długość odcinka czy ilość torów przy peronie nie powinna mieć znaczenia. No ale jak są błędy ze zliczaniem odległości, to może tu też się coś kaszani.
Blokadę drzwi obadaj dokładnie i dopisz do bugtrackera. W jakim pojeździe to było? Wszystkie wydane zdaje się mają albo na hebelku albo wcale. A turboklop nie ruszy z otwartymi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej