Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Exe od wersji 476

(1/23) > >>

firleju:
Witam,

Rozpoczynamy nową serię poprawek do exe. Poprzednia przyniosła największą zmianę w postaci dodania możliwości sterowania pojazdami z silnikami asynchronicznymi. Te prace są dalej kontynuowane przez yB i przeszkadzać mu nie będę.
Teraz chciałbym się skupić na implementacji zmian wprowadzonych przez Q. Jako, że nie powiodła się integracja z najnowszymi wersjami tego co zrobił to będzie trzeba ręcznie przenosić niektóre rzeczy, które wprowadził. Prosiłbym o info, które funkcję uznajecie za warte przeniesienia w pierwszej kolejności a co w dalszej. Docelowo powinny być przeniesione wszystkie (no może oprócz wysyłania logów na serwer).

Wiggle:
W pierwszej kolejności może możliwość zoomowania, ponieważ jest to bardzo ciekawa funkcja, dzięki której chociażby screeny wychodzą o wiele ładniejsze, a także można oddalić kamerkę np. w EN57 gdzie pozycja musiała być ustawiona po za ścianą... A dzięki wprowadzeniu temu będzie można tego uniknąć.
Pozdrawiam.

szczawik:
Przecież zoom nie przesuwa kamery. I tak będziesz w miejscu za ścianą i tak; wystarczy się przesunąć za pomocą klawisza strzałki.

youBy:
Zoom nie przesuwa, ale pozwala przesunąć — po zmianie kąta patrzenia kamera będzie mogła być przed ścianą, a na monitorze będzie widoczny prędkościomierz.

Wiggle:
Nie zrozumieliśmy się... Kiedy odpalałem symka na exe od Q to ustawiałem kamerę przed ścianą (w miejscu fotela), ale zooma oddalałem na tyle ile pozwalało i miałem wgląd na wszystko co powinienem widzieć bez potrzeby przesuwania kamerki do tyłu... :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej