Misja na tgpe72162 OW-LOC zakończona niepowodzeniem, exe z paczki 21.04, praktycznie czysta wersja symulatora zgodnie z 21.04 i wgrana najnowsza wersja scenerii + dociągnięte z repo poprawki na rev 406. ET22-711 z tmwe6697 z Błaszek połamał pantograf za podg Retkinia przed LKT blokując ruch wszystkich towarowych na Olechów.
Błędy które zauważyłem:
1. Wspomniany już pociąg z Błaszek który połamał pantograf za Retkinią.
2. Pociąg z ET22-153 z OW nie radzi sobie ze składem pod wzniesienie za OW. Podejrzewam że AI wciąż nie radzi sobie z cięższymi składami i tutaj prośba do speców od exe żeby zajęli się tym tematem. Doraźnie składy dekoracyjne można zestawiać jako próżne żeby AI "miało lżej". Z drugiej strony przy stanie zasilania na scenerii AI ma tym trudniej biorąc pod uwagę spore i nagłe wahania napięcia na sieci trakcyjnej.
3. Pociąg tmwe61697 ET22-593 podobna sytuacja, skład rozerwany w Opatówku blokując ruch dla innych składów
4. Niewidoczny semafor wjazdowy do Kalisza z kierunku Piwonic widoczny jedynie wskaźnik drogi hamowania W19
5. Zgłaszany już wcześniej błąd, za Kaliszem w stronę OW, Piwonice chyba, tarcza ostrzegawcza stoi sobie w polu z dala od szlaku.
6. Radliczyce od strony głowicy z kierunku z OW brak słupa sieci trakcyjnej
7. Sieradz podobne błędy brak części słupów sieci trakcyjnej po obu stronach stacji
8. ZWK brak wygaszania semaforów zarówno dla pos. na OW i tow. na LOC
Błędy mniej ważne (moim zdaniem ;) )
9. SM42 na depo w Ostrowie błędny wpis, 6D vs 6Da
10. Niewłaściwie przypisany peron w OW. SU45 z bipą otwiera drzwi nie na tą stronę co trzeba.
11. Nowe Skalmierzyce od strony Ostrowa brak tabliczek na semaforach kształtowych
12. Droga miedzy Łaskiem a Kolumną, problem z teksturą na moście nad rzeką
13. Łask żurawie wodne dla parowozów błędy tekstur, żuraw rdzawy podstawa i detale niebieskie
14. SHP przed Sieradzem i Pabianicami, rezonator jest sygnału brak
Propozycja zmian:
15. Pociąg z OW tmwe72164 z ET22-1043, wyjeżdża z OW i stoi, czeka w Czekanowie puszczając wszystkie składy z OW i N. Skalmierzyc, jako dekoracja może ok ale trochę bez sensu, jak dla mnie można by ten pociąg odwołać
Ogólnie poprawki na plus, dyżurna w Radliczycach już nie zapomina wygasić S10 na ra_i2. Jechałem Skodą 181 z 2800T na haku chyba tylko ze dwa razy WS wywalił, być może z powodu niedokładnej obserwacji amperomierza ;) W najbliższych dniach przejadę scenerię od strony Łodzi może znajdę jeszcze jakieś błędy.
Dzisiaj służba na 52106 zakończona powodzeniem, jedynie w OW jeszcze przed peronami helper daje instrukcję na manewry i podpięcie się do składu, może to nie wygaszona instrukcja dla Włókniarza. 3 razy WSa wywaliło km 25 przed Łaskiem, km 68 przed Sędzicami, km 100 za Opatówkiem. Towarowe puściłem próżne, ET22 z evergreenami połamała pantograf tak samo jak wczoraj natomiast w Pabianicach jeden z towarowych rozpruł rozjazd albo został przełożony pod wagonami. Plik errors w załączniku.