Służba en57_sieradz, ostatnie dwa przejazdy zakończyły się tak samo czyli:
Jadę z Łodzi i trzymam się rozkładu. Przed stacją w Sieradzu czekam kilka minut (5-7) przed semaforem wjazdowym aż przeleci pośpiech z Ostrowa (EU07-009), potem dostaję wjazd. W Sieradzu wszystko ok., zmiana kabiny, próby hamulca itd. Rozkład powrotny do Łodzi mi się wyświetla, jest zapowiedź, ten tego, jest godzina odjazdu 20:30, ale semafor na sąsiednim torze zezwala na jazdę, a nie mój. :) Czekam, może co przeleci i przelatuje pociąg Orlenu prowadzony przez lokomotywy TEM2. Poczekałem sobie jeszcze z pół godziny, myślę może ja pojadę za nim, ale nic. Orlen przejechał Zduńską Wolę a ja dalej stoję, więc zakończyłem. I tak dwa razy pod rząd.
Dziwne, bo na początku ten scenariusz przejechałem dwa razy bez problemu, ostatnio tylko zaktualizowałem Rainsted i nic więcej. :)
Orlen powinien dojechać do Sieradza, zatrzymać się i mnie przepuścić. Tak by było rozsądnie.
Pierwsze dwie jazdy na tej misji przebiegały tak, że nie czekałem przed Sieradzem na żadnym semaforze, a EU07-009 minęła mnie dopiero na stacji, po czym jechałem sobie bez problemu do Łodzi.