Drodzy Fani! Poniewaz kilka dni temu jednen z moderatorow (ten ktoremu zawsze sie cos nie podoba) wystosowal do mnie pw z nakazem usuniecia grafik ktore od pewnego momentu zaczalem wstawiac inna metoda niz poprzez zalacznik, stwierdzajac ze dostawal zgloszenia od Was ze posty sie rozjezdzaja, informuje, ze zdecydowalem sie na zamieszczanie obrazkow w ten sposob z dwoch glownych powodow - jeden to ograniczenie wielkosci a drugi to niewygoda przy ogladaniu przyjmijmy 20 obrazkow w jednej kolumnie. Hmm.. Rozwazmy moze teraz wady i zalety obydwoch metod. Wstawianie poprzez zalacznik na forum:
- obrazki sa na serwerze na zawsze (plus)(taka linie obrony przyjmuja administratorzy)
- jest limit wielkosciowy (minus)
- obrazki sa w kolumnie (minus)
wstawianie obrazkow z innego serwera:
- obrazki sa na serwrze moim wiec raczej predko nie znikna
- brak obciazania serwera eu07
- mam mozliwosc regulacji wielkosci miniatur
- mam mozliwosc dolaczania watermarkow
- jest mozliwosc wyswietlenia EXIF zawartego w obrazie (informacje o scenerii)
- mam mozliwosc wrzucenia na serwer duzej ilosci obrazkow za jednym razem
- moge wprowadzac tresc posta pod kazdym wierszem z obrazkami
- wiele innych mozliwosc do wprowadzenia
Wiecej nie chce mi sie wymieniac :)
Okej teraz pytanie do Was... Czy bardzo Wam przeszkadza to ze grtafiki sie rozjezdzaja? Przeciez wystarczy tylko kliknac prawym myszy i wybrac 'pokaz obrazek'. Czy to tak wiele? Wiem ze ktos raz wspomnial w temacie w ktoryms tam poscie ze sie rozjezdzaja, czy komus jescze ten fakt bardzo przeszkadza i zglosil to do moderacji czy moze poprostu Benek sobie wymyslil bo poprostu mu sie to nie podoba? Powiedzie, nie bojcie sie ja nie gryze. Zdaje sobie sprawe z tego ze to co zrobilem nie wspolgra z regulaminem, ale czyz ostatnio nie bylo dyskusji o zwiekszeniu limitu wielkosci obrakow? Odpowiem - byla i co z tego wyniklo - kupa jak zawsze. Na koniec jescze pytanie bo juz sam nie wiem, czy ja jestem przewrazliwiony czy faktycznie dobrze mi sie wydaje ze kolega Moderator @benek jest nazbyt nadgorliwy? Zdeceydowalem sie napisac tego posta poniewaz adnotacja w ostatnim moim poscie odnosnie usuniecia grafik wprawila mnie w totalne oslupienie
No Benek, jezeli twierdzisz ze grafiki zostaly usuniete no to GRATULUJE KOMPETENCJI!
Pocytujmyż...
Umieszczając na Forum materiały graficzne służące za poglądowe, skorzystaj z funkcji Załącz lub naszego Uploadu.
Obowiązuje wówczas limit 250 KiB na plik. W uzasadnionych przypadkach dopuszczalne jest umieszczanie grafik w treści wiadomości
(np. wątki o charakterze poradników). Wówczas grafiki nie mogą mieć wymiarów większych niż 640 × 480 pikseli i wagi większej niż 120 KiB, jednakże mogą stanowić odnośniki do grafik znacznie większych. Jeżeli masz problem z przystosowaniem obrazków do podanych wymogów, zajrzyj do Poradnika. Nieakceptowalne jest pozostawianie "białych połaci" przy zewnętrznych krawędziach obrazka.
W takim przypadku obraz powinien zostać przycięty. Obrazy takie, mimo spełniania limitu wagowego, będą usuwane.
Grafiki zostały usunięte, ponieważ użytkownicy zgłaszali rozjeżdżanie się posta.
Benek
Az sprawdzilem w IE coby sie upewnic czy w cache nie zostaly i teraz sie utwierdzielm o niekompetencji Pana Moderatora @Benka.
Reasumujac...
Jezeli Wam bardzo przeszkadza ten sposob wstawiania screenshotow to spokojnie powiedzcie mi o tym a zastosuje sie
jezeli zdanie wiekszosci bedzie identyczne, ale nie zastosuje sie do widzimisie moderatora i antycznego regulaminu o ktorym
juz tez zreszta wiele bylo ze jest do zmiany poniewaz jest zbyt rygorystyczny o czym jakis czas temu pisal @AtapiCL.
Tak wiec spoko, przyjme na klate ostrzezenie, moze nawet bana a wtedy utwierdze sie w przekonaniu ze faktycznie Ten moderator
dziala na szkode symulatora i wielkie checi niektorych nowych uzytkownikow
Dodano: 17 Lutego 2016, 15:11:52