Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Kabina elfa

<< < (2/13) > >>

hanys:
Co do wymiarów. Będzie ciężko, ja mam tylko teraz styczność przy Impulsach i kibelach, choć wczoraj jechałem Elfem, ale tylko kawałek :P. Podeślę Ci to co mam. Co do wymiarów, popytam chłopaków z KŚ, czy by się których nie pofatygował. Pozaznaczaj mi na zdjęciach jakie wymiary i postaram się coś skołować.

Co do wymiarów kabiny low poly. Zapewne to jest na oko robione. Pudło Elfa jest w pełni wymiarowe, natomiast pulpit jest raczej tak na oko.

Sawi:
Póki co mam tego taki wstępny zarys :). Pododawać kilkanaście segmentów i coś z tego będzie. Wymiary czego się da panie.
EDIT:
Jednak robię nowy, bo zbyt wiele z tym zabawy by doprowadzić to do ładu.

hanys:
Wymiary będą. Kiedy. Nie wiem, ale jest załatwione. :)

Sawi:
Super. Póki co robię na oko, potem się dopasuje pod wymiar i będzie git :).
EDIT:
Po trudach (spawarka spawarka i jeszcze raz spawarka) według instrukcji i zdjęć wyszła mi wstępna bryła bocznego pulpitu. Wiadome trzeba ją jeszcze dopracować, ale jakiś zalążek już widać. Na dziś wystarczy tej żmudnej zabawy.
EDIT1:
Screen nieaktualny. Nowy pulpit w drodze.

Technik:
Kiedyś już to proponowałem, osobiście nie miałem czasu spróbować ale w tej sytuacji (wymiarowość) może to być przydatne. Jeżeli posiadasz odpowiedni sprzęt rozpoznający odległości, np. Asus Xition czy Xbox Kinect możesz spróbować (jeżeli masz znajomości umożliwiajace wejście do kabiny) zrobić zdjęcie kabiny w taki sposób co powinno dać taki efekt: http://www.design-engineering.com/wp-content/uploads/2012/08/12-aug-KScan3D-Kinect-360.jpg (czyli praktycznie gotowy model). Jestem świadomy że nie każdy ma dostęp do takiego sprzętu ale może to dużo ułatwić i model bez wątpienia będzie dokładniejszy niż "na oko" (na zdjęciu widać człowieka zeskanowanego w taki sposób, kabina jest bez wątpienia dużo mniej złożona więc powinno być OK).

EDIT: Teoretycznie z dobrych zdjęć też można zrobić model, jeżeli podeślesz mi dobre zdjęcia, koniecznie wykonane pod kątem prostym to może spróbuję zrobić model.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej