Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Odskakiwanie manipulatorów
szogun:
Trzeba robic z tego wywod? Num+ i Num- odpowiadalby a pozycje niestabilne, Num/ i Num* przechodzilby do pozycji stabilnej.
firleju:
@szczawik, wiem że przekoloryzowałem, zrobiłem to specjalnie ;)
@Anrej, możemy mieć więcej pozycji stabilnych, problem raczej polega na tym, że jeśli obsługujemy sam nastawnik to mamy wyczucie na której pozycji jesteśmy a w symulacji trzeba o tym pamiętać.
Tolein:
--- Cytat: gfirlejczyk w 02 Marca 2015, 07:40:57 ---@szczawik, wiem że przekoloryzowałem, zrobiłem to specjalnie ;)
@Anrej, możemy mieć więcej pozycji stabilnych, problem raczej polega na tym, że jeśli obsługujemy sam nastawnik to mamy wyczucie na której pozycji jesteśmy a w symulacji trzeba o tym pamiętać.
--- Koniec cytatu ---
Może nie od razu pamiętać. Szybki rzut oka na ekrany pozwoli stwierdzić, czy siła pociągowa rośnie, czy maleje.
firleju:
Jeszcze jedno pytanie odnośnie działania tego typu systemów: czy nie działa to przypadkiem tak, że samoczynnie włącza się pneumatyka w przypadku kiedy komputer wylicza, że nie jest w stanie uzyskać zadanej siły hamowania samym ED?
youBy:
--- Cytat: gfirlejczyk w 02 Marca 2015, 13:06:54 ---Jeszcze jedno pytanie odnośnie działania tego typu systemów: czy nie działa to przypadkiem tak, że samoczynnie włącza się pneumatyka w przypadku kiedy komputer wylicza, że nie jest w stanie uzyskać zadanej siły hamowania samym ED?
--- Koniec cytatu ---
Nie, to działa tak specjalnie :D
W praktyce to współpraca hamulców bywa robiona różnie. Zasadniczo w ezt używa się ep+ed i wtedy część siły jest realizowana przez ed, część przez hamulec ep (dokładne proporcje jeszcze ustalam). W przypadku użycia hamulca pneumatycznego (pn) bywa różnie, bo czasem się on nie łączy z ed. Trochę inaczej to jest w lokomotywach, gdzie np. w Eurosprinterze jest oddzielny manipulator od hamulca pn (potencjometryczny), oddzielny od hamulca ed (potencjometryczny) i oddzielny od hamulca dodatkowego (impulsowy), z czego pierwsze dwa mogą być ze sobą fizycznie sprzężone.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej