Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Modyfikacja linii 61
Stele:
Z tym autem, to dziwna sytuacja była, bo brzmiało jakby stało mi zaraz obok lokomotywy a nie mogłem zlokalizować żadnego pojazdu w okolicy. Zmieniało jednak częstotliwość dźwięku, więc nie mógł być to błąd z niewygaszeniem dźwięku przy ruchu kamery. Nie zwróciłem uwagi, czy skleiłeś drogi w skrzyżowania, ale jeśli tak, to z obecnych obserwacji nadal są one bardzo niestabilne. Transkey aż wywalił auta z Całkowa bo przez skrzyżowania gubiły sygnały i wypadały z trajektorii.
Nie wiem dlaczego Lubliniec miał tak słabe zasilanie. Sprawdziłem potem rozmiar sekcji i zasilacze, no i nie było tam nic niestandardowego. 2kA na wyłączniku sekcyjnym, czy ile tam było, spokojnie powinno wystarczyć na zasilenie trzech pojazdów toczących się przez perony jeden po drugim.
Ra:
Jedyne auto w Lublińcu jeździ od południowej strony. Drogi wstawione od północy nie mają samochodów. Skrzyżowań nie wstawiałem, połączyłem tylko dwie dotychczas osobne drogi. W zakresie zasilania nic nie zmieniałem, nie licząc wywalenia zbędnych przęseł po skróceniu torów i drobnych poprawek dopasowujących do torów. Widzę, że zasilanie pwr_lubliniec jest wpisane w trzech różnych miejscach stacji, co powoduje zasilanie przęsła z tego samego źródła po obu stronach — nie przewidywałem takiego rozwiązania i nie wiem, czy to może mieć jakieś negatywne konsekwencje.
Stele:
W rzeczywistości Lubliniec zasilany jest z dwóch/trzech sekcji. W symku nawet jakby to posekcjonować, z pewnością przez izolację na naprężeniach zajdzie potrzeba podłączenia jednego zasilacza do kilku przęseł przez brak zwór/odłączników między odcinkami izolowanymi. Myślisz, że przez znikomą impedancję linii między zasilaczami przy przeliczeniu na trójkąt mogą wychodzić jakieś cyrki?
-------------
Samochód to chyba efekt syfu na mojej paczce repo. Odpaliłem Bałtyk i też coś pierdzi. Musiałem coś eksperymentować i zapomnieć o tym. Czas na sprzątanko.
Ra:
Od przęsła dotykającego pantografu szukane są dwa najbliższe zasilacze w każdą stronę — zakładałem, iż będą to dwa różne. W zasadzie trzeba by było uwzględnić wszystkie izolatory na stacji, ale nie chciałem się tym zajmować (najpierw by trzeba tory ułożyć dokładniej). Po przeliczeniu z gwiazdy na trójkąt zignorowałem prąd w gałęzi łączącej zasilacze — być może to wprowadza jakiś błąd, ale jeśli już, to na pewno w kierunku zawyżenia napięcia.
Wymieniłem wczoraj zasilanie w Lublińcu na dwupunktowe. Zaobserwowałem z kolei duży spadek napięcia od Lublińca do Kochanowic, gdzie sieć jest zasilana jednostronnie.
Stele:
24.09 osob1:
Na jedynce w Herbach Nowych stoi sobie latarnia na torach.
W27 na łącznicy do HS nie ma tekstury.
--- Kod: ---Missed texture: textures\pkp\w27_3.
Missed texture: textures\pkp\w8_v2\d3_6.
--- Koniec kodu ---
Stradomskiemu dworcowi trzeba zwiększyć widoczność. Wydaje mi się, że kiedy to robiłem albo przynajmniej miałem taki zamiar.
---------
osob2:
Dlaczego mamy rozkład z Opola skoro startujemy na torze odstawczym w Lublińcu?
Przejazd na zachód od Blachowni się nie zamyka.
W Gnaszynie wszystkie latarnie lewitują 20cm.
---------
osob3:
Herby Nowe -1660; 292 lewitujący zegar. -1643; 280 kolejny. -1669; 270 latarnia przebijająca wiatę peronową. -1694; 200 latarnia przebija schody na kładkę.
SHP przed lis_a nie działa czy raczej jest kilkadziesiąt metrów dalej jako lis_s.
3893; -3442 teren niezszyty.
Dojechałem tylko do Lublińca, bo okazało się, że pojazd którym jechałem nie miał kabiny B.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej