Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Modyfikacja linii 61
Ra:
Osobowy 1 jest kontrowersyjny, ponieważ co najmniej od 2006 nie jeździły żadne osobowe od Herbów Nowych do Częstochowy linią 61. We wcześniejszych latach nie szukałem. Drugi problem to pośpieszny jadący 50km/h torem 1 zamiast 120km/h torem 2. Nie mam pomysłu, jak to doprowadzić do stanu zbliżonego do rzeczywistości. Latarnie przesunąłem, zostały pominięte przy jednej z operacji. Teksturę w27_3 dodam do paczki, ta druga to jakiś wypadek przy pracy — nie znalazłem takiego ciągu znaków. Dworcowi zmieniłem odległość na -1, ale może mieć ograniczenia widoczności w T3D.
--- Cytat: Stele w 24 Września 2015, 12:57:13 ---Dlaczego mamy rozkład z Opola skoro startujemy na torze odstawczym w Lublińcu?
--- Koniec cytatu ---
Sugerowałem się zapowiedzią odjazdu pociągu do Tarnowskich Gór o 7:31 (w zasadzie to do Katowic). Zapowiedź ta jest prawdopodobnie z 2010, kiedy to był taki pociąg, w 2011 jest o 7:33. O tej porze osobowy do Częstochowy jechał z Opola. Są 3 możliwości: a) zmienić godzinę startu na 5:20, 6:30 albo 11:20 i jechać pociągiem 5512, 5514 albo 5516, co wymaga również przeorganizowania składów w Lublińcu; b) dokleić odcinek od Ozimka i tam startować tym pociągiem o 6:44; c) zrobić podmianę — osobowy z Opola przyjeżdża do Lublińca, ale nie może jechać dalej, dlatego zabieramy pasażerów drugim składem.
Przejazdy będę jeszcze poprawiał w osobnej turze, na razie się zastanawiam nad rozwiązaniem z licznikami osi (odcinki izolowane będą potrzebne do ESTW). Latarnie w Gnaszynie obniżyłem do wysokości trójkątów peronu.
SHP przed Lisowem poprawiłem. Rezonator jest na krzywej przejściowej i nie mam jej jak podzielić na krótsze odcinki. Ten niezszyty teren to grubsze prace ziemne, które mnie czekają. Tam jest przekop przez las, podczas gdy w rzeczywistości jest nasyp przez pola. Po zrobieniu łuku za Lisowem w terenie NMT-100 wyszło na to, że wariant z przekopem przez las jest nie do obronienia.
Kolejną paczkę wrzucę, gdy przejrzę jeszcze wskaźniki do ograniczeń — już niewiele brakuje do zgodności z WOS 2010/2011.
Stele:
Drugi osobowy przerzuciłbym na tor z Ozimka, niech startuje w polu tak jak icek.
Dworzec w Stradomiu przespawłem bo po zajrzeniu do t3d włos się jeżył. Jest na repo.
Czym chcesz wywoływać otwarcie bez izolowanego na przejeździe? Event kierunkowy z opóźnieniem i testem licznika?
Ra:
Przeniosłem EN57 za wjazdowy Z, bo jak startuje przed wjazdowym, to ma problemy ze skanowaniem torów przed podniesieniem pantografów (zatrzymuje się z powodu S1 na miniętym semaforze). W związku z tym start jest z pauzy, podobnie jak "regio". Plik E3D dworca też dodałem do paczki linia61-150925.7z.
Na razie jestem na etapie ustawiania wskaźników prędkości i synchronizowania ich z ułomnym kilometrażem na odcinku Stradom – Herby. Zbędne wskaźniki powinny być już wycięte, ale trochę trzeba jeszcze uzupełnić (szczegóły w l61_sygnalizacja.scm). Być może trzeba będzie przesunąć stacje, czego bym chciał uniknąć. Brakuje bodajże dwóch przejazdów, do których są ograniczenia (i kolejnych dwóch przed Liswartą) — trochę bez sensu umieszczać ograniczenie z powodu przejazdu, którego nie ma... Nad działaniem przejazdów będę myślał, gdy już zakończę etap ograniczeń i być może prace ziemne.
A przeglądając wątki z czasów budowy scenerii (szukałem oryginalnego zestawu dekoracji) znalazłem taką propozycję:
--- Cytat: piotpal w 05 Grudnia 2010, 12:19:55 ---Skoro w przyszłości wyjdzie ta trasa, może ktoś miałby ochotę się pokusić o zrobienie ruchu pociągów w oparciu o istniejący kiedyś rozkład jazdy? Posiadam do tego materiały (rozkłady srjp, dodatki itp.) i mógłbym wykonać wykresy ruchu. Ktoś tylko musiałby to przenieść na trasę.
--- Koniec cytatu ---
Stele:
Osobowy2:
Płot i dinusia z Krasiejowa ukradli.
36017;-10603 słupek hekto na peronie w Staniszczach.
Kochanowice, przejazd niezamknięty.
Przewody na linii WN nie pasują do izolatorów kolejnego przęsła po zrobieniu profilu pionowego. Trzeba będzie zrobić nowe słupy i rysować przewody jako linie.
Lisów, przejazd niezamknięty.
-15618;5091 Gnaszyn; brak słupa trakcyjnego.
Stradom. Wszystkie zdemontowane tory walające się po stacji lewitują 20-30 cm.
Lelek:
I tested osobowy2 version 151011. Great job, I found only this small bugs:
* 41 247; –7 273: one We8 more
* 13 247; –7 273: milestone in road
* 10 633; -7 705: bad resonator
* Lublinec: I didn't see W4 for our platform
* Lisow: I didn't see W4 for our platform
* near Lisow are missing We8 and We9 for direction to Lublinec
* –13 450; 4198: bad crossroad
* –15 765; 5 144: some relict probably after deleted rail
* In front of some W16 are resonators and in front of another not. Is it bug or feature?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej