Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie

Modyfikacja linii 61

<< < (9/28) > >>

Ra:
W dzisiejszej paczce do przetestowania jest odcinek Stradom - Herby Nowe. Niestety pomiędzy Kochanowicami a Jawornicą nadal pozostaje duża wyrwa, zarówno w terenie jak i w sieci trakcyjnej.

jochand:
W misji TLK, odcinek Stradom- Herby jest w porzadku. Wjezdzamy do lasu przed samym Lublincem.

Sawi:
Zapewne to wynik nieprzesuniętych plane'ow.

Ra:
No właśnie przed chwilą uporządkowałem teren w tym miejscu. Pozostaje tam jeszcze uzupełnić sieć i przestawić sygnalizację. Oraz ogólnie przemapować teren i przeliczyć wektory normalne. Łuk mi wyszedł 700m, w rzeczywistości jest tam 1km, ale nic się z tym nie zrobi, dopóki stacje Lubliniec i Lisów nie zostaną skrócone. Nie wiem tylko jak uzupełnić ściany lasów, żeby wyglądały podobnie do już istniejących, ale może coś wymyślę...
  Dodano: 05 Marca 2015, 03:30:35 I naprawiłem też sieć trakcyjną w miejscu łączenia terenu. Do zrobienia zostały ściany lasów i słupki hektometrowe, a także postacie na peronach. Dalsze dostosowywanie scenerii do mapy będzie możliwe dopiero po skróceniu stacji Lubliniec i Lisów albo zgięciu Herbów Starych pod innym kątem. W załączeniu widok scenerii przed i po obróceniu na tle mapy.
  Dodano: 05 Marca 2015, 13:30:23 Wstawiłem teraz niweletę. Na skutek niedokładnego ułożenia, pomiędzy Stradomiem a Herbami Starymi brakuje obecnie ok. 132m długości toru. Niweleta rozkłada ten błąd równomiernie na całej długości, dlatego słupki będą co około 99.23m. Z kolei pomiędzy Herbami Starymi a Lublińcem jest za dużo o 247m, czyli pomiędzy słupkami wychodzi 101.45m.
  Dodano: 07 Marca 2015, 05:05:29 Dziś uzupełniłem brakujące ściany lasów i poprawiłem kilka słupków hektometrowych. Jak dotąd wszystkie znane błędy zostały wyeliminowane, więc etap przesuwania scenerii uważam za zakończony. Oczywiście sceneria jest nadal daleka od tego, co chciałbym uzyskać. Ale bez intensywnej ingerencji w stacje nie da się więcej wycisnąć.

jochand:
Misja posp oraz TLK przejezdne. W posp mozna by przesunac wjazdowy do Lublinca, natomiast w TLK po wyjezdzie z Stradomia na drugim przejezdzie rozwalamy autobus. Nie moge uruchmic misji regio, konczy ladowaie jak w logu.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej