Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Sceneria w gmax - problemy
youBy:
Gdyby zamiast trawy były wczytane kawałki map (google, geoportal itd) oraz domyślnie ustawione byłyby rozwiązania zgodne ze sztuką (np. zmiana promienia skokowo po znanych typach rozjazdów), to powstałby całkiem przyjazny interfejs do kładzenia torów w planie.
Tolein:
Dlaczego uważasz, że interfejs 3d jest lepszym rozwiązaniem, niż interfejs w rzucie prostokątnym?
uetam:
--- Cytat: Tolein w 15 Stycznia 2015, 15:45:55 ---Dlaczego uważasz, że interfejs 3d jest lepszym rozwiązaniem, niż interfejs w rzucie prostokątnym?
--- Koniec cytatu ---
Dlaczego nie można mieć obu? Jeżeli komuś się lepiej pracuje w 3d to czemu nie.
Cesky Kretek:
--- Cytat: Tolein w 15 Stycznia 2015, 15:45:55 ---Dlaczego uważasz, że interfejs 3d jest lepszym rozwiązaniem, niż interfejs w rzucie prostokątnym?
--- Koniec cytatu ---
Do wstawiania modeli - interfejs 3D będzie idealny, bo będziesz mógł mieć podgląd na położenie danego modelu np. budynku - czy sąsiaduje z pozostałymi nie nachodząc na siebie lub nie zostawiając przerwy między sobą itp.. Co do wstawiania układów torowych - przy takim edytorze jaki ma np. Railworks raczej nie ma mowy o idealnym odwzorowaniu układu torowego - chyba, że będzie można ręcznie podawać parametry - tutaj najlepszym wyjściem będzie wersja 2D.
danniel:
--- Cytat: SKP w 14 Stycznia 2015, 17:43:49 ---Ja zrobiłem swoją scenerię w GMaksie, więc się da.
--- Koniec cytatu ---
Albo mam pecha, albo nie wiem jak to zrobić, skrypt odmawia współpracy wykręcając się tym.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej