Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

Propozycja współpracy (trasopisarze, autorzy scenariuszy)

<< < (3/5) > >>

matek123:
Tak to odpada "Biała Podpaska" jak kiedyś była na jakiejś scenerii też odpada.

HTD:
@Ra, gdzie ten stelaż znajdę?
Do tego Manewrowo 3 mi nie odpala. W scenerii którą mam zgraną z ostatniego patcha jest odwołanie w głównym pliku do nieistniejącego toru sm42szopa (istnieje suw_sm42szopa, ale start z tego toru jakoś nieszczególnie pomaga, nie dostaję żadnych komunikatów przed radio).

Stele:
Z jednej strony dobrze, że masz motywację do pracy, a z drugiej wydajesz się zbyt narwany. :P Rozkłady rób, czy sam czy z kimś na gicie, twoja sprawa. Przyda się i będziemy wdzięczni. Nie ma się o co obrażać. Chodzi mi jedynie o to byś nie marnował swojego ponadprzeciętnego potencjału szpachlując pierdoły, gdy można robić coś porządnego. Chcesz dostęp, to odezwij się do Atapiego o rangę i svna, a będziesz miał najnowsze Suwałki. Ostatnio rozdaje je na lewo i prawo.
Tolein, kolega nie ma dostępu do devs.

--- Cytuj ---Odnośnie sieci trakcyjnej: nie można wygenerować odcinków trakcji poprzez offset odcinków torowych uwzględniając przechyłkę i przenieść je do góry również uwzględniając przechyłkę, a potem zbudować na tych krzywych łamaną w oparciu o dane z kosmosu (stała długość przęsła np.) lub, jeśli ktoś ma ambicję na takie zabawy, jakieś magiczne wykrywanie najbliższego tej krzywej słupa trakcyjnego? Taka sieć powinna być "przejezdna", można wyłączyć jej wyświetlanie (?), a słupy i wysięgniki powstawiać, jak już kiedyś będzie generator (automatycznie, w sensie samo się na tym etapie już powinno wstawiać). Będzie ST43 syty i Ra cały.

--- Koniec cytatu ---

A co do zaznaczania torów od-do i operacji na nich, rób to samo od razu dla sieci. Obecnie nie ma edytora pozwalającego ją łatwo sekcjonować.

Tolein:
@HTD Kiedyś funkcjonowało tu na forum takie określenie "narzekacze i oczekiwacze". Także się nie przejmuj. ;-)
Ja się zastanawiam, skąd się biorą takie problemy? Kolega chce pomóc i to w materii, w której mało kto NA PRAWDĘ umie się poruszać. Jest możliwość stworzenia narzędzi, które de facto mogą ludziom dłubiącym przy MaSzynie pomóc. I nikt nie jest zainteresowany tym, żeby z tej pomocy skorzystać.
Ja podsunę jeden pomysł, opisany wcześniej w tym poście. Rozwiązanie, nawet jeśli tymczasowe, to na pewno przyda się w przyszłości, a jeśli je odpowiednio rozwinąć i rozbudować, to może w dużej mierze wyręczyć twórców w wieszaniu drutów.

PanMechanik:

--- Cytat: HTD w 13 Grudnia 2014, 18:21:25 ---Do tego Manewrowo 3 mi nie odpala.
--- Koniec cytatu ---

Do ostatniego patcha był dodatek dający możliwość uruchomienia manewrowa. http://eu07.pl/forum/index.php/topic,26175.msg388838.html#msg388838

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej