Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Jak precyzyjnie hamować w EP05-23?
HTD:
A co się dzieje jak przeładuję hamulec? Zdarzyło mi się to parę razy ale nic nie zauważyłem poza wyższym niż nominalne ciśnieniem w przewodzie głównym? Podczas jazdy nie da się z tym nic zrobić?
BTW, jaka jest prawidłowa procedura postępowania w celu szybkiego napełnienia przewodu głównego po hamowaniu nagłym? Ja używałem odluźniacza na pozycji odcięcia, i potem na pozycji jazdy. Nie wiem czy tak się robi, ale w symku działa.
Krzysiek1982:
HTD
Obecnie w symku już działa sterowanie regulatorem ciśnienia zaworu maszynisty, więc już jest możliwość poradzenia sobie z przeładowaniem hamulców. Po hamowaniu nagłym w symku musisz nacisnąć odluźniacza inaczej nie popełnisz przewodu głównego, natomiast w realu sposób postępowania zależy od typu pojazdu trakcyjnego i rodzaju hamulca oraz od przyczyny hamowania.
Anrej:
W przewodzie głównym jest ciśnienie 5,0 barów obniżenie ciśnienia do:
4,5 bary - 1 stopień hamowania
4,0 bary - 2 stopień hamowania
3,5 bary - 3 stopień hamowania
Dalsze obniżenie ciśnienia nie zwiększy siły hamowania. Teraz zależy, czy chcemy zatrzymać skład, czy tylko przyhamować. Należy wdrożyć odpowiedni stopień hamowania i w odpowiednim momencie przestawić zawór maszynisty na pozycje "Jazda". Jak obniżymy za mało ciśnienie w PG, nie uzyskamy wymaganej prędkości. Przy dużym spadku ciśnienia w PG, możemy doprowadzić do zatrzymania składu. Przy pociągach o długości ponad 300m hamowanie zaczynamy od 2 stopnia i nie należy stosować hamowania, odhamowania stopniowego.
Przy przeładowaniu składu, należy wykonać hamowanie pełne 3 stopień. Wyluzować cały skład odluźniaczami. Następnie wykonać próbę hamulca.
Było to przyczyną wypadku. Jeden z kurków odcinających został zamknięty, także manometr w PG pokazywał 5 barów. W dalszej części PG nie było powietrza i część składu zahamowana. Mechanik nie mogąc ruszyć, wyluzował odluźniaczami. Następnie okazało się, że nie ma hamowania.
HTD:
Dochodzimy powoli do ograniczeń symulatora :) OK, w jaki sposób można w symku zmniejszyć ciśnienie w PG? Z luzowaniem po hamowaniu nagłym (i teście RS) sobie poradziłem (domyśliłem się, tak długo kombinowałem, aż mi się PG napełnił), ale jak mam za duże ciśnienie w PG nie mam pojęcia co zrobić (na ruchu). Chyba, że się nie da na ruchu i jak przeładuję to niestety muszę złapać opóźnienie. Jak to jest?
Czy może przy przeładowanym hamulcu ze względów bezpieczeństwa powinienem się zatrzymać od razu?
janek32:
--- Cytat: HTD w 15 Listopada 2014, 22:33:45 ---A co się dzieje jak przeładuję hamulec? Zdarzyło mi się to parę razy ale nic nie zauważyłem poza wyższym niż nominalne ciśnieniem w przewodzie głównym? Podczas jazdy nie da się z tym nic zrobić?
--- Koniec cytatu ---
W cylindrach hamulcowych zostaje po wyluzowaniu trochę ciśnienia.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej