Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Jak precyzyjnie hamować w EP05-23?
Stele:
Regulator ciśnienia w PG masz pod ctrl+num9/num3.
HTD:
Tak w kwestii formalno / porządkowej - jest jakaś instrukcja do tego, czy wziąć i napisać? :) Już myślałem, żeby taką ładną, graficzną zrobić, z nałożeniem klawiszy na kabinę loka :)
Teraz jak jadę, to odruchowo pstrykam seriami heble, ale na początku to był koszmar. BTW, jak za szybko pstrykasz heblami to nie słychać dźwięku. Trochę to drażni jak światła zapalam, bo nie słyszę czy mi wszystkie lampy zaskoczyły, a IRL bym przecież nie wychodził na zewnątrz, żeby sprawdzić (też by mi się nie chciało).
Anrej:
--- Cytuj ---Regulator ciśnienia w PG masz pod ctrl+num9/num3.
--- Koniec cytatu ---
Ale to służy do nastawienia ciśnienia, jakie ma być w przewodzie głównym. A nie do obniżenia ciśnienia przy przeładowaniu. Regulację się przeprowadza na pozycji jazdy.
Nie można przeładować przewodu głównego. Ustawiamy zawór maszynisty na pozycję napełnianie uderzeniowe Num . . Jak słychać syk powietrza, należy przestawić zawór na pozycję jazda.
Stele:
Ale jak przeładujesz i ci nie luzuje na szlaku, to możesz podkręcić ciśnienie w PG by się dotoczyć do jakiejś stacji gdzie bezpiecznie można usunąć przeładowanie. Przynajmniej wirtualnie stosowałem takie praktyki. Jest to jakaś herezja psująca zawory za którą bym wyleciał w roboty? :P
Wokulski:
Ja jestem ciekawy jakby sobie kolega poradził na hamulcu wyczerpalnym :-)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej