Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Linia 61 - awaryjne poprawianie sieci trakcyjnej.
youBy:
--- Cytat: up5358 w 16 Kwietnia 2014, 19:12:30 ---Zakładając, że w końcu się ktoś zlituje i przerobi zelektryfikowane szlaki, kładąc druty, słupy i bramki przepisowo to
--- Koniec cytatu ---
nie ma możliwości, że
--- Cytat: up5358 w 16 Kwietnia 2014, 19:12:30 ---będzie występował problem, że komuś na rozjeździe sieciowym odbierak się podniesie i chwilę później połamie.
--- Koniec cytatu ---
Różnica poziomów poszczególnych przewodów jezdnych to tylko grubość przewodu dolnego. To są ze 2 cm? Odbieraki się obecnie łamią przy różnicy poziomów 15 cm.
--- Cytat: up5358 w 16 Kwietnia 2014, 19:48:56 ---No ale problem jest znany i chcąc usprawnić sieć nie należy się tylko skupiać na przesuwaniu słupów ale proponuję skupić się też na innych aspektach związanych ze współpracą na linii: ślizgacz - przewód jezdny.
Edit: Ja nadal pozostaję przy csw=2.0. Jeśli będzie nowy model ślizgacza dla 5ZL i AKP-4E - wymiarowy - to się dostosuję. Inaczej dla mnie poprawianie scenerii, na zasadzie przesuwania słupów, wysięgników z wieszakami, a zostawienia kwestii ślizgaczów to popieranie tuszowania błędów przy pomocy prowizorki "byle jechało".
--- Koniec cytatu ---
Bez przesady. Nabieżniki mają dosyć duże kąty (powiedzmy 30°), co daje pochylenie 500 ‰. Dla bezpieczeństwa przyjmijmy, że mylę się teraz o jeden rząd, czyli mamy pochylenie nabieżnika 50 ‰. Obecnie jest problem z utrzymaniem kontaktu odbieraka z siecią podczas przejeżdżania z prędkością 120 km/h przez przęsła naprężania z różnicą poziomów 0,2 m na 50 m, co daje pochylenie 4‰, a więc wciąż o rząd mniejszym!
Wnioski:
1. Nabieżniki nie mają wpływu na wyłączanie WSa w czasie jazdy.
2. Przy prawidłowo ustawionej sieci trakcyjnej nawet dla CSW=1,27 nie będzie zachodzić ani wyłączanie WSa, ani łamanie pantografów.
up5358:
@yB, ok dla bramek sieci trakcyjnej to nie będzie problem. Natomiast może się zdarzyć, że mając csw=1,27 przesuwamy słup tak, że będzie dobrze to funkcjonowało ale pojawi się problem z długością wysięgników, skutkiem czego okaże się, że słup będzie stał prawie przy szynie. Co wówczas mam uczynić? Nie znam sposobu by "naciągnąć" na długość sam wysięgnik.
szogun:
Wysięgniki ogólnie są za krótkie.
youBy:
Bez przesady nr 2. Słup może będzie stać na podsypce, ale na pewno nie będzie przy szynie toru, nad którym wisi sieć.
up5358:
No ok. To ja sobie ustawiam csw = 1.27. Przy wystąpieniu błędów poprzysuwam słupy by nie było problemów. Jeśli wyjdzie na moje to przestanę tracić czas na te poprawki sieci trakcyjnej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej