Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Naprawianie sieci trakcyjnej
Sawi:
Mati jak oceniasz robotę przy tym? Według Cb warto poprawiać pod CSW 1.27, czy np pod 1.4 lub 1.5?
Mati_An:
Jak będę poprawiał to pod 1.27, bo pod to mam wzory ustawione, choć nie wiem czy to co teraz jest dobrze nie zepsuje się po zmianie CSW.
Sawi:
Nie powinno się zepsuć, bo jak będzie działało na szerszym zakresie, to tym bardziej na węższym. Tak obstawiam.
Ra:
A, jeszcze jedno. Czasami dwa przęsła tworzą bieżnię wspólną i pantograf powinien przejść z jednego drutu na drugi. Obecnie wyszukiwanie innego drutu jest włączane automatycznie w przedostatnim przęśle odcinka naprężania. Wyszukiwanie takie jest mniej efektywne (w sensie FPS) niż przejście pantografu z jednego przęsła na kolejne, o tych samych współrzędnych końca. Dlatego dorobiłem mechanizm jawnego wskazania przęsła bieżni wspólnej. Problem jest jedynie w tym, że jawne wskazanie innego przęsła nie jest zgodne wstecz i tak zmodyfikowanej scenerii nie da się uruchomić na wcześniejszych wersjach EXE. Możliwe są dwa przypadki użycia bieżni wspólnej:
1. Przęsło naprężania. W tym przypadku jawne wskazanie innego przęsła zwiększa wydajność symulacji, gdyż na bieżni wspólnej sprawdzane są tylko 2 przęsła, a nie wszystkie w promieniu 400m. Ponieważ poszukiwanie innego przęsła jest automatycznie włączone dla przedostatnich i ostatnich przęseł, jawne wskazanie innego przęsła nie jest obecnie niezbędne.
2. Sieć nad rozjazdami. Zdarza się tak, że lokomotywa zjeżdża spod drutu na tor z osobnym drutem. Przy obecnym rozwiązaniu nowy drut będzie poszukiwany dopiero, gdy pantograf "spadnie" z dotychczasowego (tzn. oddali się o połowę odległości wskazanej jako CSW). Z powodu różnicy wysokości zawieszenia sieci, jeden z drutów może przenikać przez pantograf. Należało by wskazać przęsło, którego wysokość ma być również sprawdzana przy podnoszeniu pantografu, bo niekoniecznie przęsło to będzie przedostatnim w odcinku naprężania.
Aby móc jawnie wskazać przęsło, musi ono mieć nazwę inną niż none. W innym przęśle należy tę nazwę wpisać po słowie parallel, umieszczoneym podobnie jak velocity dla torów, przed słowem endtraction. Nie jest konieczne aby obydwa przęsła tworzące bieżnię wspólną wskazywały wzajemnie na siebie. Wystarczy to zrobić w jedną stronę, a zwrotne wskazanie zostanie zrobione automatycznie. Możliwe jest również utworzenie bieżni wspólnej przez więcej niż 2 przęsła. Ze względu na niezachowanie wstecznej zgodności funkcja ta nie jest jeszcze w pełni przetestowana. Optymalizacją bieżni wspólnych będzie można się zająć później, już po naprawieniu bardziej krytycznych błędów.
Tomnord15:
Mam pytanie jak interpretować dane z wpisu errors z logvolt.exe. Proszę o wytłumaczenie co oznaczają te współrzędne. Otóż Na scenerii L053 służba osobowy otrzymałem taki wpis-
Pant. break: at -17323.57 4.48 46986.71
Pant. break: at -16365.78 4.46 41906.33
I teraz uruchamiam plik l053_trakcja_en57.scm i wklejam podane wspólrzędne w notatniku i mam problem ze znalezieniem tego wpisu, a chciałbym nauczyć się poprawiać sieć trakcyjną. W załączeniu plik errors z logvolt.exe z w.w. scenerii. Scenerię uruchomiłem w trybie debugmode.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej