Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Naprawianie sieci trakcyjnej

<< < (11/52) > >>

up5358:
Skoro w rzeczywistości przy takich długościach części roboczych ślizgaczów typu 5ZL/AKP-4E pociągi jeżdżą to oznacza, że u nas z siecią jest gorzej niż lepiej. Podejmując się poprawek i umieszczając kamerę (debugmode) by widzieć współpracę odbieraka z siecią trakcyjną byłem przerażony widokiem i dziwiłem się, że w ogóle to jeszcze chodzi. Największą furorę robi wjazd po łuku do stacji Lisów od strony Herbów: schodkowy spadek terenu na podjeździe i problemy z siecią trakcyjną również opadającą "schodkowo" powodują taką pracę odbieraka, że nie ma siły by przejechać tym odcinkiem bez puszczenia szybkiego jadąc w kierunku Lisowa po torze 1 i torze 2. Tutaj zupełnie trzeba przerobić ten fragment, razem z zawieszeniem sieci, ewentualnie, wzorem Bałtyku, dać ograniczenie do 60 km/h na ten łuk i jazdę z opuszczonymi odbierakami na obydwóch torach.
Dochodzę tutaj do wniosku opartego na obserwacjach, że im dokładniejsze exe w odzwierciedlaniu rzeczywistości to tym więcej błędów, do tej pory nie widocznych, wypływa na światło dzienne. Teraz pytanie, co będzie tu lepsze - zupełnie przerobić sieć na tym odcinku, czy bawić się w przerabianie torowiska (czego nie potrafię), oraz ponowną elektryfikację na odcinku około 200 metrów i to obydwóch torów.

youBy:
Jestem gdzieś w połowie sekcjonowania sieci trakcyjnej na Krzyżowej. Na samym początku symulacji w Drawowie ruszają dwa byki, które potrafią sumarycznie obniżyć napięcie z 3500 V do ok. 2600 V.

up5358:
Niech ktoś poda długości całkowite, oraz robocze dla ślizgaczów odbieraków typu: DSA150, DSA-200, EC160.

Marconi:
Pod tym adresem znajdziesz interesujące Cię dane:
http://www.stemmann.com.pl/bahn/dachstromabnehmer/f_serien1.pl.php#ank_dsa150

Mati_An:
Zabrałem się za poprawki sieci na l053_całkowo (na tą chwilę na odcinku od Turowa do Macierzewa) i między Turowem a Wilisiem nie było prawie żadnych problemów (poprawione jedno miejsce w Turowie, gdzie EPoka łamała patyki), za to na dalszym odcinku do Całkowa jest po prostu masakra, sieć w połowie łuków wymaga poprawki bo bez przerwy wywala WS (w jednym miejscu miałem 3 zaniki napięcia następujące tuż po sobie), poza tym tuż przed Całkowem niestety połamałem swój patyk i nie było sensu jechać dalej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej