Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Naprawianie sieci trakcyjnej

<< < (13/52) > >>

adsim:
Są to współrzędne, gdzie nastąpiło połamanie pantografu. Musisz poszukać najbliższego końca sieci i słupa, czyli nie wpisujesz całej współrzędnej, tylko w przybliżeniu, np. "-1732" i wyszukujesz najbardziej zbliżonej wartości.
  Dodano: 02 Maja 2014, 22:03:02 Dobre wieści, właśnie zauważyłem, że @ISDR udostępnił aktualizację w skryptach i już nie ma problemu z rozjeżdżającymi się bramkami po imporcie i eksporcie z maxa (jak na L61).

youBy:
Przydałaby się jeszcze możliwość nazywania poszczególnych przęseł sieci i eksportu parametru parallel.

Tomnord15:

--- Cytat: adsim w 02 Maja 2014, 21:47:18 ---Są to współrzędne, gdzie nastąpiło połamanie pantografu. Musisz poszukać najbliższego końca sieci i słupa, czyli nie wpisujesz całej współrzędnej, tylko w przybliżeniu, np. "-1732" i wyszukujesz najbardziej zbliżonej wartości.
  Dodano: 02 Maja 2014, 22:03:02 Dobre wieści, właśnie zauważyłem, że @ISDR udostępnił aktualizację w skryptach i już nie ma problemu z rozjeżdżającymi się bramkami po imporcie i eksporcie z maxa (jak na L61).

--- Koniec cytatu ---
Załapałem o co chodzi dzięki plikowi scenery.doc i pomocy tu na forum. W sumie w pliku scenery doc są opisane parametry sieci trakcyjnej. Najgorsze jest to, że trzeba przejechać całą trasę a exe logvolt zapisuje łamanie pantografu z pewnym opóźnieniem. Samo przesuwanie to nic trudnego.

klimczok_mk:

--- Cytat: youBy w 09 Kwietnia 2014, 10:47:35 ---W przypadku przęseł naprężania należy obniżyć wysokość słupów krzyżowych (tych bez ramion odciągowych tylko z uchwytami stałymi) i dopasować do tego położenie końców sieci trakcyjnej. Im większa prędkość na danym przęśle, tym mniejsza musi być różnica wysokości.

--- Koniec cytatu ---
Jaką nazwę noszą te słupy w symulatorze? Oraz o ile obniżyć wysokość tych słupów?
A jak opuścić sieć trakcyjną również?

adsim:
Rozpoczynamy publiczne testy, bo w beta nikogo nie ma. W załączniku poprawiona misja osobowa na zwierzyńcu, exe z logowaniem zaników napięcia i fizyka 4e z poprawionym CSW. Wypakować wszystko i nadpisać pliki. Testować na załączonym exe, jeśli wywali gdzieś WS, proszę o zamieszczenie pliku errors.txt z głównego katalogu. Bardziej ambitni mogą też przejechać misje towarową i pośpieszną i również zamieścić plik errors. Przyśpieszy mi to prace i jak dobrze pójdzie, dzisiaj będziecie mieli w pełni przejezdne te misje. To jak, pomożecie?

Kolejna poprawka. Wstępnie poprawiona misja pośpieszna.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej