Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Wymiana lamp rtęciowych na sodowe przez PKP PLK
El Mecánico:
--- Cytat: Benek w 15 Marca 2014, 15:31:45 ---Swoją drogą ciekawe czy lampy sodowe są zaprojektowane tak, by zmniejszać zanieczyszczenie nieba światłem. Problem, o którym mało się mówi w Polsce.
--- Koniec cytatu ---
Dzięki, że wspomniałeś i podlinkowałeś ciemneniebo.pl (swoją drogą jestem członkiem Polarisu). Z rozmowy z przedstawicielem pewnego producenta opraw oświetleniowych (nie będę tu uprawiał reklamy, PLK jest ich klientem) wiem, że są przepisy regulujące sposób oświetlania infrastruktury kolejowej (rozjazdy, przejazdy kolejowe, itp) i wymowa tychże przepisów jest jasna - żadnego wypukłego klosza, tylko płaska, pozioma szyba. Zapewnia to zachowanie parametru ULOR=0% i Ciemnego Nieba, którego to każdemu astroamatorowi gorąco życzę:)
MaciejM:
ciemneniebo.pl - dzięki za podlinkowanie, dotychczas nie zdawałem sobie sprawy z tego w jaki sposób może kształt klosza wpływać na obserwację nieba. I widzę, że u mnie na ulicy zamontowali ze 3-4 lata temu latarnie o podobnym kloszu do tego w załączniku. Oczywiście światło rozprzestrzenia się silnie na boki, co wg. w/w strony nie jest poprawne. Jednakże podejrzewam że chciano zachować zabytkowy charakter przedwojennej dzielnicy.
Anrej:
Zanieczyszczenie nieba światłem, nie zależy od źródła światła, ale od oprawy świetlnej. Dawniej gdy nie brano pod uwagę ekonomii, powszechne były oprawy koliste, które rozprowadzały strumień świetlny dookólnie. Teraz w powszechnym użyciu są oprawy dające światło skierowane. Ale i tak dzięki atmosferze i wilgoci w atmosferze światło zostaje rozproszone.
Na jakiej zasadzie działa żarówka z butelki?
borys_q:
--- Cytuj ---A Pszczyńska w Gliwicach, to lepiej nie przyglądać się tym LED, bo jak któryś jest źle ustawiony, to oślepnąć można, takie to mocne.
--- Koniec cytatu ---
Prawdopodobnie kolej wstrzymuję się z Led-ami właśnie z tego powodu. Na terenach na których odbywają się manewry lub jazdy pociągowe trzeba ostrożnie dobierać oświetlenie zewnętrzne, potrafi bardzo utrudniać odbiór sygnałów z semaforów i wzrok męczy. LED-owe wskaźniki w-24 mi osobiście się nie podobają, zwłaszcza takie które na moment rozświetlają się z pełną mocą żeby po chwili dopasować się do oświetlenia otoczenia, w nocy paskudne.
selsyn:
--- Cytuj ---na moment rozświetlają się z pełną mocą żeby po chwili dopasować się do oświetlenia otoczenia
--- Koniec cytatu ---
To nie jest wina LED-ów jako takich, ale systemu dopasowującego intensywność oświetlenia do panujących warunków zewnętrznych. Albo taki system jest źle zaprojektowany, albo źle skonfigurowany. Tu gdzie obecnie pracuję, w Hiszpanii, również są takie systemy i nic nie rozświetla się pełną mocą aby po chwili przygasnąć i dopasować się do "ambient".
--- Cytuj ---Prawdopodobnie kolej wstrzymuję się z Led-ami właśnie z tego powodu. Na terenach na których odbywają się manewry lub jazdy pociągowe trzeba ostrożnie dobierać oświetlenie zewnętrzne, potrafi bardzo utrudniać odbiór sygnałów z semaforów i wzrok męczy.
--- Koniec cytatu ---
Tzw. tanie LED-y są rzeczywiście paskudne. Świecą zimnym, jaskrawym światłem, ale specjalnie nie zmieniają kolorów jak oświetlenie np. rtęciowe. LED-y wyższej klasy są naprawdę dobrym źródłem światła, bardzo zbliżonym do naturalnego, zawierają widmo czerwieni, co nie wpływa na zmianę postrzeganych barw. Wyżej jest napisane, że nie idzie patrzeć na reflektor, takie to jasne. Odradzam patrzenia bezpośrednio w jakiekolwiek źródło światła, szczególnie halogenowe. Zdajmy sobie sprawę, że są to silne źródła, umieszczone wysoko w celu oświetlenia dużych powierzchni i patrzenie bezpośrednio na taki reflektor nie jest dobrym pomysłem ani argumentem żeby go nie stosować.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej