Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Obsługa nastawnika jazdy na lok. EU07
Szymoniak:
No widzisz, mam na co dzień do czynienia z silnikami i żaden wirnik w powietrzu nie lewituje. Ale może jednak w pracy mnie oszukują...
Jest w środku w stojanie, wiec skoro nie opiera się na wirniku, to na czym?
EU07-483:
--- Cytat: Szymoniak w 20 Marca 2014, 23:04:43 ---Jest w środku w stojanie, wiec skoro nie opiera się na wirniku, to na czym?
--- Koniec cytatu ---
Na łożyskach.
Twoja teoria jest słaba - czemu nagle 6 takich samych silników może jechać luzem 125, a lokomotywa z czterema nie?
Szymoniak:
Tak, dokładnie na łożyskach. Czy jak zapytam na czym trzyma się koło to odpowiecie, że na śrubach, czy może że na wahaczu? A może na kołnierzu? Filozofia. Myślałem, że występujemy tu jako inżynierowie, ale jednak widzę, że magistrzy z filozofii.
--- Cytat: EU07-483 w 20 Marca 2014, 23:12:03 ---Twoja teoria jest słaba - czemu nagle 6 takich samych silników może jechać luzem 125, a lokomotywa z czterema nie?
--- Koniec cytatu ---
A wskażesz post, w którym tak napisałem?
EU07-483:
--- Cytat: Szymoniak w 20 Marca 2014, 23:19:09 ---Myślałem, że występujemy tu jako inżynierowie, ale jednak widzę, że magistrzy z filozofii.
--- Koniec cytatu ---
No przecież nie ma się co kryć z tytułami!
--- Cytat: Szymoniak w 20 Marca 2014, 23:19:09 ---A wskażesz post, w którym tak napisałem?
--- Koniec cytatu ---
No proszę Cię bardzo:
--- Cytat: Szymoniak w 16 Marca 2014, 12:51:23 ---Prawdą jest i jedno i drugie. Brak masy hamującej, ale silniki szeregowe nie mogą pracować BEZ OBCIĄŻENIA, gdyż mają tendencję do rozbiegania się. Oznacza to, że silnik może się rozbiegać pod wpływem małego obciążenia i może dojść do rozerwania stojany, a co za tym idzie "wyskoku" wirnika poza elektrowóz. Nie da się dojść w "luzaku" do ostatniej pozycji bocznikowania nie przekraczając 110km/h. A i na drugiej pozycji bez oporowej trzeba uważać.
--- Koniec cytatu ---
Prawda jest tylko jedna - EU07 ma kiepski hamulec. Kiedyś jak stałem na dworcu to mi jeden maszynista o tym opowiadał.
Szymoniak:
Ty sie za to nie kryjesz ze swoim cynizmem. Nadal nie widzę gdzie napisalem że 6 takich samych silników może jechac luzem a cztery nie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej