Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Obsługa nastawnika jazdy na lok. EU07
Niebugoclaw:
Nie można popadać w paranoję, wszystko wymienione wyżej jest prawdą, ale przy umiejętnym kręceniu kołem można by spokojnie bezawaryjnie posuwać luzakiem 125km/h. Wystarczy spojrzeć na takiego byka: tam również mamy 20 ton na oś, a Vmax 125 km/h dla jazdy luzem. Z czego to wynika? Z odpowiedniej masy hamującej.
borys_q:
--- Cytuj ---Obroty, jak zresztą Ci napisałem na PW, to jedno, gdyż dla pracy z małym obciążeniem wylicza się inaczej.
--- Koniec cytatu ---
Czy dobrze rozumiem, że jednym z czynników trzymających wirniki w kupie są siły wynikające z pół elektromagnetycznych??
Szymoniak:
A co to znaczy wirniki w kupie? Bo jeśli masz na myśli jego postać to nie. Wirnik trzyma stojan, a sam w sobie trzyma się z powodu pewnie metalowej konstrukcji.
mechatronik:
--- Cytat: Szymoniak w 20 Marca 2014, 21:31:53 ---Wirnik trzyma stojan, a sam w sobie trzyma się z powodu pewnie metalowej konstrukcji.
--- Koniec cytatu ---
Wirnik trzyma stojan? Co to za rewelacje? Wirnik wiruje, a stojan stoi i jeden drugiego nie "trzyma".
youBy:
Ja bym najpierw poruszył kwestię słownictwa — co należy rozumieć jako obciążenie silnika? Czy obciążeniem silnika jest prąd płynący przez silnik, moment obrotowy rozwijany przez silnik czy moment bezwładności/masa elementów połączonych z silnikiem?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej