Wczoraj przejechałem całość żeby screeny pozyskać, a co do takiego htmla jak jest w opisach innych scenerii to chyba nie ma czym się przejmować... Jak znajdę parę wolnych chwil to zrobię i będzie super (mam nadzieję że jeszcze w tym tygodniu), a przede wszystkim nikt już nie będzie miał podobnych problemów;) Jedna tylko rzecz mnie trapi. Niezbyt podoba mi się niebo oryginalnie dodane do tej scenerii tym bardziej, że jako standard ustawione są tam wagony które nie mają "włączonych" świateł i wszystko jakoś ciemno wygląda... Poza tym jak kończy się o 10 z rana to trochę to nie pasuje. Dlatego też użyłem jaśniejszego nieba do screenów, dużo lepiej wszystko widać, a i realistyczniej to wygląda (szczególnie o 10 rano)...
Niedługo będzie opis.
Dodano: 18 Stycznia 2014, 11:38:30
Postanowiłem napisać, bo wychodzi na to, że jeśli człowiekowi coś nie leży (na przykład zły - niejasny opis scenerii, przez co traci się czas) i zwróci na to uwagę na tym zacnym forum, to sam staje się obiektem zainteresowania moderatora - co należy rozumieć jako jednego z twórców symulatora. Mam zatem pytanie. Po co pisać, żeby zwracać uwagę na coś co jest niedobre, skoro w odpowiedzi na takie spostrzeżenie człowiek w nagrodę dostaje nakaz poprawienia przecinków i innych podobnych rzeczy w swojej wypowiedzi, o otrzymaniu statusu "pilnowanego" nie wspomnę... Ja odbieram to tylko i wyłącznie jako zemstę za przyczepienie się do tego, że nie można od początku zrobić czegoś dobrze i nie stosuję się do - widać - ogólnie przyjętego udawania że jest pięknie i wcale mnie nie wkurza, że straciłem na tym dobre 30 godzin bo twórca nie mógł dobrze zaznaczyć czegoś na szkicu.
Mam też zapytanie do użytkowników takich jak ja, którzy chcieliby zrobić coś dla dobra reszty ale nie są związani z symulatorem od początku. Czy wszystkie przejawy indywidualizmu takie jak moje bezczelne - jak się okazało - znalezienie 2 błędów, chyba jeszcze bardziej bezczelna chęć naprawy ich bez konsultacji z twórcami tego forum są zawsze tępione w tak iście "stalinowski sposób"?
Mam tylko nadzieję, że w świetle tego co napisałem powyżej nie zostanę usunięty z forum pod pretekstem "nadużywania interpunkcji i myślnika" lub czymś podobnym... Pragnę zaznaczyć, iż jestem dyslektykiem i mogą zdarzyć się w mej wypowiedzi błędy. Może nie zostanę przez to ukamienowany...
Dźwięku sprężarki TEM2 niestety nie potrafię naprawić. Brak mi wiedzy na ten temat i nie mam problemu żeby się do tego przyznać.
Opis "manewrowo 3" w formie htmla jest już na ukończeniu - chcę to zrobić tak, aby nie wymagało poprawek. Niestety w świetle ostatnich wydarzeń nie zdziwię się jeśli nie zostanie dopuszczony przez moderatorów, gdyż miałem czelność zacząć pracę nad nim bez "namaszczenia"...
Serdecznie pozdrawiam wszystkich tych, którzy mają odwagę pokazać, że znaleźli coś co nie zostało dopracowane do końca...