Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Programy na użytek symulatora. [szczawik]

<< < (126/147) > >>

Celuś:
Exe czyta ANSI, a starter czyta te same pliki w celu ukazania informacji graczowi, więc tez musi być w ANSI. Jak zrobisz w exe żeby umiał w UTF-8 to i starter będzie można na UTF-8.

marcinn:

--- Cytat: Celuś w 08 Października 2022, 17:53:26 ---Jak zrobisz w exe żeby umiał w UTF-8 to i starter będzie można na UTF-8.

--- Koniec cytatu ---

OK. Mogę się nad tym pochylić. Ale nie wiem jak podejść do paczki danych. Po prostu od wersji X będzie wymagała odpowiedniego EXE?
Ewentualnie mógłbym zachować tryb kompatybilności (na jakimś przełączniku w eu07.ini)

EDIT: Pull request: https://github.com/Milek7/maszyna/pull/25
Domyślnie CP1250, UTF8 włączany w eu07.ini przez "utf8 yes".

EDIT2: Nie jestem pewien co do innych narzędzi okołomaszynowych. Przejście na UTF8 może spowodować problem z ich pracą. EXE czyta CP1250, ale wewnętrznie konwertuje go do UTF8. Jeśli problem z innymi narzędziami się potwierdzi, to Starter powinien robić to samo co EXE - powinien mieć teksty w UTF8 i konwertować maszynowe pliki w CP1250 do UTF8.

Stele:
Milek był bardzo pro utf-8 ale został zawetowany przez wymagania innych narzędzi właśnie. Nie pamiętam teraz czy chodziło o rainsteda czy mariuszowe toole w basicu, czy o jedne i drugie.

Mariusz1970:
W poczatkowej fazie jedno i drugie. Milek jednak dostosowal Rainsteda z tego co pamietam, pozostaly moje. Jednak juz pisalem wiele razy, moimi sie nie ma co przejmowac. Z biegiem czasu, zewnetrzne toole, zastepowane sa przez diagonostyke exe. Tak wiec, ja nie wetowalem i nie wetuje i nke bede wetowal a za zdanie innych nie odpowiadam:) .

mac310:
Mam wrażenie, że jeśli wstawię sobie pojazd do prowadzenia, który już jest gdzieś użyty w scenerii to dochodzi do zamknięcia/wysypu symulacji. Jeśli tak jest, to może dałoby radę dodać do startera jakąś funkcję sprawdzenia zduplikowanych pojazdów, żeby uniknąć wysypu w trakcie jazdy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej