Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Programy na użytek symulatora. [szczawik]

<< < (125/147) > >>

jakubg1:
Propozycja funkcji: wykrywanie zmian w eu07.ini podczas włączonego startera i pytanie o zaktualizowanie ustawień, oraz dodanie opcji 4K do rozdzielczości bufora.

Hirek:
Ode mnie jeszcze pozostawienie pierwotnego startera w wariancie uniwersalnym - takim pod systemy 32 bit i 64 bit.

szczawik:
"Pierwotny starter w wariancie uniwersalnym" to nic innego niż wersja 32 bitowa. ;)
Nowa wersja, zmiany:

* Wykrywanie zmian ustawień w tle.
Po wykryciu zmian w pliku eu07.ini użytkownik ma wybór: wczytać zaktualizowane ustawienia lub pozostawić poprzednie.Paczka: https://eu07.pl/userfiles/7492/starter220926.zip
Paczka 64bit: https://eu07.pl/userfiles/7492/starter64_220926.zip

mac310:
Na akceptację oczekuje zmiana od @marcinn dotycząca przekazywania informacji po UART o numerze kanału radiowego i poziomu głośności. Jest to również związane do dodatkowymi ustawieniami w eu07.ini w zmiennej uartfeature. Teraz są tam 4 parametry (dla nastawników i hamulców) ustawiane yes/no, ale po wprowadzeniu tych dodatkowych dwóch, będzie trzeba je uwzględnić w okienku "Konfiguracja COM", bo teraz dopisane ręcznie w eu07.ini są usuwane przez starter. Także piąty yes/no to będzie radiovolumeenable, a szósty to radiochannelenable. Poproszę zatem o uwzględnienie tego w wydaniu startera. Nowe funkcje przeszły pozytywnie testy z moim pulpitem więc mam nadzieję, że pojawią się wkrótce na stałe w exe. Teraz wszystko w rękach @Milek7.

marcinn:
Witam.

Mam pytania do Startera:

* Czy można przejść na UTF-8? Nikomu nie przeszkadzają krzaczki wynikające ze stosowania kodowania charakterystycznego tylko dla jednej platformy?
* Czy nowy Starter mógłby być crossplatformowy? Może da się zrobić kompilację na inne OS-y (OSX, Linux).
* Czy pierwszy post w wątku nie powinien zawierać linka do aktualnych binarek Startera? Albo na eu07.pl w sekcji Pobierz? Zalezienie jego binarek nie jest łatwe.
Pozdrawiam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej