Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Programy na użytek symulatora. [szczawik]
szczawik:
Zgłosiłem false positive do m.in. Avasta i AVG, powinno to pomóc po sprawdzeniu zgłoszenia. Język się zmienia w starterze i symulatorze; w starterze zmieni się, jeśli jest plik starter/lang-en.txt . Dzięki za rozpiskę. Część opcji jest chyba błędnie oznaczona na czerwono? M.in. kąt widzenia, konwertowanie modeli, wyświetlanie elementów sieci trakcyjnej, pauza na starcie.
Maszynista KB6:
Wersja startera najnowsza, exe też najnowsze od tmj. Zapisywanie klawiszologii trochę dziwnie działa. Problem zaznaczony w załączniku. Zauważyłem również dziwne zachowanie klawiszy (myślałem, że padła klawiatura ale po sprawdzeniu klawisze działają - na num5 jest 5 itd.). Przy wciśnięciu num5 (kran hamulca na 07-424) zamiast załączyć pozycje hamowania pełnego - załącza się pozycja odcięcia. Nie działa sterowanie światłami. Nastawnik bocznikowania również zachowuje się dziwnie - przy wciśnięciu num/ zamiast z pozycji 0 przejść na poz. 1 od razu przechodzi na poz. 6. Nastawnik kierunku działa tylko na klawisz d - na r nie reaguje. Prosiłbym o info czy problem jest po mojej stronie.
Turbokibel:
U mnie wszystko działa, num5 załącza hamowanie pełne, ctrl+num5 odcięcie.
Stele:
--- Cytuj ---M.in. kąt widzenia, konwertowanie modeli, wyświetlanie elementów sieci trakcyjnej, pauza na starcie.
--- Koniec cytatu ---
Kąt widzenia można wyregulować w trakcie. Ale w sumie możesz zostawić. Pauza to istotnie mój błąd. Blokada multiplayerowa miała być tylko.
Wyłączanie renderowania sieci w 2020 jest komukolwiek potrzebne? A konwersja modeli jest dla devsów i userowi końcowemu bym nie pozwalał tym tykać. Tak samo jak wyłącznikami generowania sbt itp. Takie ustawienia deweloperskie spokojnie mogą być tylko w ini by nie kusić.
szczawik:
Wypisałem kilka na szybko co do których mam wątpliwości. Odnośnie automatu sprzęgającego wg największej dopuszczalnej flagi. Jest jakiś powód dla sprzęgu 247 w EZT? Ogólnie patrząc po połączeniach w EZT to jest dużo różnych wartości.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej