Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator

Programy na użytek symulatora. [szczawik]

<< < (40/147) > >>

tmj:
247 od strony przejscia do sasiedniego czlonu oznacza ze zapiete jest wszystko oprocz kabli wysokiego napiecia, co ma jakies tam uzasadnienie -- oprocz standardowego haka i wezy pneumatyki polaczenie obejmuje takze mostek, blokade zeby sobie ai przypadkiem nie rozpielo kibla w polowie, kable to przesylania sygnalow kontrolnych i kable ogrzewania.

Zamiast 247 alternatywnie moze byc -119 co oznacza w praktyce to samo -- po napotkaniu wpisu z wartoscia ujemna exe automatycznie zamienia wartosc na dodatnia i dodaje blokade czyli +128

Traktor175:

--- Cytat: Stele w 29 Kwietnia 2020, 21:28:08 ---
--- Cytuj ---.
Wyłączanie renderowania sieci w 2020 jest komukolwiek potrzebne?
--- Koniec cytatu ---
W 2020 r nie każdy ma nowy i wydajny komputer i ma finanse, dlatego oglądam ten wątek i nie mogę się doczekać, kiedy można ustawić ustawienia graficzne w pełnym zakresie, jeśli istnieje taka możliwość, dlaczego nie może być? Myślę, że ta opcja byłaby korzystna dla wielu osób i umożliwiła grę większej grupie graczy ze słabym komputerem. Od ostatniej aktualizacji, ze względu na wszystkie ulepszenia grafiki, renderowanie cieni itd. jest dla mnie masznyna zagubiona...
Niemyśłe tego źle, np. jeśli cienie się włączą, powinny się również wyłączyć, to moja osobista opinia...
Dlatego nie mogę się doczekać, aż starter będzie gotowy i będę mógł uruchomić maszynę i jestem wdzięczny za pracę wszystkich zaangażowanych.
PS Z tłumaczeniem na czeski język może być przydatny, jeśli jest zainteresowanie.
--- Koniec cytatu ---

bprog:
Po wybraniu w zakładce magazyn danego typu pojazdu do wstawiania, kiedy pojawia nam się lista tekstur, kliknięcie na puste pole tej listy zamiast na jedną z tekstur wywala błąd "List index out of bounds (-1)". Dalsza praca programu nie jest zakłócona.

Stele:
Dla flagi sprzęgu ujemnej przykładowo AllowedFlag=-119 minus powinien być interpretowany jako ósmy bit, czyli 247. Starter nie pozwala przy takim wpisie zaklikać połączenia stałego, które tu jest wymagane do poprawnej pracy. Choć exe symulatora sobie zapnie samo przy inicjalizacji składu.

szczawik:
Nowa wersja, zmiany:

* Dodany tryb full+skippipeline,
* wygaszanie elementów nieistotnych dla wybranego trybu renderowania,
* wstępna wersja auto-ustawienia flagi sprzęgu przy dodawaniu pojazdu,
* poprawki dopuszczalnych sprzęgów,
* poprawki zmian klawiszologii,
* zmienione nadawanie unikalnych nazw pojazdów,
* otwieranie wersji readme w zależności od ustawionego języka,
* wybór zmiany języka przeniesiony obok logo Facebooka,
* blokada przycisku start na kilka sekund po uruchomieniu,
* przetłumaczone nowe elementy + poprawki od @kolejarz2009,
* możliwe klikanie bez błędu na listę tekstur i inne poprawki.Link do paczki: https://eu07.pl/userfiles/7492/starter_300420.zip

Sprzęgi zrobiłem wg opisu @tmj (wartość minusowa zamieniana na wartość dodatnią + 128). Odnośnie antywirusów, pierwsze zgłoszenia false positive zostały potwierdzone, większość powinna zacząć działać w przeciągu 48 godzin.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej