Symulator EU07 (i nie tylko) > Symulator
Programy na użytek symulatora. [szczawik]
Miłosz Dorsz:
Czy dałoby radę dodać do zakładki grafika w ustawieniach zmianę algorytmu HDR? Mamy dwa do wyboru, trochę wyblakły Reinhard i trochę żywszy ACESFilm. Zmiana sprowadza się do zmiany w pliku shaders/tonemapping.glsl - odkomentowania przedostatniej linijki z ACES i zakomentowania ostatniej linijki z Reinhardem, lub na odwrót gdy chcemy przeciwny efekt.
Po lewej Reinhard, po prawej ACES. ↓
Stele:
Tylko starterowi ciężko by to było kontrolować. To by trzeba w shaderze dać ifdefa w glsl na dany tryb, go wyprowadzić do exe i do ini. Powinienem umieć, jakby mnie kiedyś naszła wena programistyczna.
kolejarz2009:
Pytanie za 100 punktów - jest, czy ni ma jak odpalić Startera po angielsku? Bo u mnie Język PL -> EN nic nie robi w ustawieniach :/
EDIT: Jak już można prosić, to może małą flagę (tą z dokumentacji w readme_pliki/img) tam przy logu FB? I żeby to zmieniało też link z "?"
tmj:
--- Cytat: Stele w 29 Kwietnia 2020, 13:30:07 ---Tylko starterowi ciężko by to było kontrolować.
--- Koniec cytatu ---
Na upartego starter moglby zastepowac standardowy tonemapping.glsl wariantem odwolujacym sie do wybranej metody. Takie troche szamynstwo, ale w sumie jedno wiecej wielkiej roznicy nie robi :v
Stele:
Zmiana języka w starterze przeładowuje cały starter. Mi wszystko działa na plikach z repo. Czy zmienia język w ini też nie patrzyłem, ale zakładam, że tak.
Obiecana rozpiska opcji dla trybów https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ADfIcgQkZcSE3n8RNbbu66x1Zgx6TC__BZg2ZnxNy1s/edit?usp=sharing
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej