Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić

[odległa przyszłość]Maszyna przez internet :)

<< < (8/10) > >>

Quark-t:
Przecież nie musi być cała Polska. Po tym, jak zniesiono lokomotywy planowe sytuacja u mechaników jest taka, że po 8 godzinach mają być na stacji macierzystej. Kiedyś z mechem gadałem co 4 raz jechał z GLiwic do Katowic, tam przejmuje kolejny pociąg do Gliwic i tak w kółko po jednej trasie tam i z powrotem. Więc może być np trasa krótka, gdzie ktoś 8 godzin będzie manewrował stonką ustawiając wagony a ktoś będzie jechał np do jede stacji, tam skład zostawiał zabieral inny wracał, zostawiał itd...

Sierakowiczanin:
No,ale przecież mogą chyba być save'y?Czas rzeczywisty chyba nie wchodzi w grę.

Quark-t:
A dlaczego nie?
Masz scenerię z ciągła pracą. Łączysz się z serwerem, to przydzielony Ci zostaje pojazd, rozłączasz się, to pojazd przejmuje AI. Wyobraź sobie coś takie - jedziez pospiechem po głownej linii i nagle kończysz. i co? wszyscy nieruchomieją?
Save będzie dla trybu single player.

Nicolass:
Grunt to to, żeby seve mie możnas było zrobić w kazdym miejscu, a tylko z góry określonych, bo robienie save w czasie jazdy 100 km/h i wracanie po 3 dniach do gry, nie ma sensu.

Quark-t:
Dlaczego nie? Wyobraź sobie coś takiego - masz np. 100 km trasę. Lecisz pośpiechem, 140 (no bo świnka :) na budziku i nagle wołają Cię rodzice/żona/dziecko zrobiło siq w pieluchę/pies drapie w drzwi, bo musi wyjść (*). Sprawa pilna na tyle, że musisz już wstać od kompa. A jesteś np w kilometrze 50. No i co? Za 3 dni będziesz jechał od 0? A tak klepiesz np. F5 i wyłączasz symka. A po 3 dniach F6 i lecimy dalej.
Symulacja symulacją, ale w taki sposób to byśmy chyba nigdy nie dojechali do końcowej stacji. Bo byś się przez kilka godzin sprzed kompa nie mógł ruszyć. (tak, wiem, niektórzy potrafią, ale ja rozważam to, że użytkownikami symka są normalni ludzie, mający normalne zycie).
Więc save w połowie drogi - czemu nie?
Przeprasza za porównanie, ale czy w innych symulatorach/grach masz jakieś określone miejsca do save'a? Bo imho save np. tylko na stacjach jest bezsensem z powodów opisanych powyżej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej