Symulator EU07 (i nie tylko) > Poszukuję, chcę zrobić
[odległa przyszłość]Maszyna przez internet :)
TruckeR:
--- Cytat: "Quark-t" ---Więc save w połowie drogi - czemu nie?
Przeprasza za porównanie, ale czy w innych symulatorach/grach masz jakieś określone miejsca do save'a? Bo imho save np. tylko na stacjach jest bezsensem z powodów opisanych powyżej.
--- Koniec cytatu ---
Np. w Far Cryu save jest tylko w określonym miejscu, co jednym się podoba, innym niekoniecznie :) Ehh.. Jeśliby była mapa Polski, taka prawdziwa, duża, to ja albo bym nie wytrzymał tego, albo bym musiał objąć krótkie pociągi gdzieś przez wsie .. A jakby ktoś to musiał testować? Wyobrażacie sobie np. testową scenerie, bez obiektów, sama trawa, a my musimy np. jechać DREZYNĄ (no tu może przesadziłem..) przez 50 km, żeby sprawdzić czy wszystko ok z torami, jak się okazuje nie, wykolejamy się.. i co? tyle czasu na marne ? Lepiej zrobić fikcyjne mapy, żeby były klimatyczne, miały sporo obiektów, a nie robić tak jak w kilku grach, w których ogrom wręcz przytłacza..
uetam:
--- Cytat: "TruckeR" ---
--- Cytat: "Quark-t" ---Więc save w połowie drogi - czemu nie?
Przeprasza za porównanie, ale czy w innych symulatorach/grach masz jakieś określone miejsca do save'a? Bo imho save np. tylko na stacjach jest bezsensem z powodów opisanych powyżej.
--- Koniec cytatu ---
A jakby ktoś to musiał testować? Wyobrażacie sobie np. testową scenerie, bez obiektów, sama trawa, a my musimy np. jechać DREZYNĄ (no tu może przesadziłem..) przez 50 km, żeby sprawdzić czy wszystko ok z torami, jak się okazuje nie, wykolejamy się.. i co? tyle czasu na marne ?
--- Koniec cytatu ---
Nie rozumiem...Ja tak robie, kolega Slimson tak robic, pewnie wszyscy trasopisarze tak robia...Uwierz...przejezdzanie 90 raz tego samego odcinka aby gdzies wpasc na nulltracka nie jest mile...Albo testowanie eventow - 154 raz cierpliwie czekasz az sklad przyjedzie na mijanke, i dup, przezyna S1 i znow 30 minut na marne ;|
youBy:
--- Cytat: "parsifal" ---Moim marzeniem jest, żeby scenerią była cała kolejowa Polska, zebyśmy mogli pojęździc sobie po cłąej naszej ojczyźnie. Oczywiście każdy użytkownik dostawał by jakiś skałd do poprowadzenia np skłąd wegla z kopalni na Sląsku do portun w Szczecinie lub Gdynii. To by było super. Tylko czy kiedykolwiek to się spełni.
--- Koniec cytatu ---
zakładając, że na teren 10km*10km potreba 1GHz procesora i 256MB RAM to na Polskę treba by mieć 360GHz i 921600 MB RAM, oczywiście może trochę się pomyliłem ale na taki sprzęt mało kto może sobie pozwolić...
Sierakowiczanin:
To nie jest tak.Jadać jedną trasą od razu nie musielibyśmy wgrywać całej Polski!Tylko np. promień 10x10 km jak piszesz.Coś za dużo zrzędzisz;)
Hmm a uruchamianie dalszej częście trasy odbywało by się na jakiejś stacji i znów 10x10,a właśćiwie po co 10x10?I tak widzimy w promieniu 3 km od torów po 1,5km z każdej strony od torów.Wieć mogłoby być nawet 33kmx3
TruckeR:
--- Cytat: "Mat_EU" ---Nie rozumiem...Ja tak robie, kolega Slimson tak robic, pewnie wszyscy trasopisarze tak robia...Uwierz...przejezdzanie 90 raz tego samego odcinka aby gdzies wpasc na nulltracka nie jest mile...Albo testowanie eventow - 154 raz cierpliwie czekasz az sklad przyjedzie na mijanke, i dup, przezyna S1 i znow 30 minut na marne ;|
--- Koniec cytatu ---
No, ale wyobraź sobie taką trasę w której musisz przejechać 700km, aby zobaczyć czy AI podczas manewrów dobrze podstawiło CI pociąg, czy pojechało sobie w pole. Własnie o to dokładnie mi chodzi, bo wiem jak to jest ciężko testować swoje dzieło wiele czasu, a jak się czasem okazuje bezskutecznie :/
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej