Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu
Projekt Całkowo-Cargo
Sawi:
No i dlatego Tobie symek wykrzacza. Usunąłeś poprzednie eventy, ale tych z torów już nie.
Damianek2000:
--- Cytat: Sawi w 28 Grudnia 2013, 00:25:25 ---No i dlatego Tobie symek wykrzacza. Usunąłeś poprzednie eventy, ale tych z torów już nie.
--- Koniec cytatu ---
Rozumiem, więc zaraz usunę eventy programem. Mógłbyś mi łopatologicznie wytłumaczyć jak wywołać event dźwiękowy bo nigdzie tego znaleźć nie mogę ;/
Sawi:
Zdarzenia można wywołać na kilka sposobów. Tu opisałem konkretnie jakimi:
--- Cytat: Sawi w 17 Lutego 2013, 09:07:15 ---Można to zrobić na kilka sposobów eventem np:
- eventlaunchcerem (cyklicznie, o określonej porze)
- przez wciśnięcie klawisza np W
- użycie multiple (max 8 zdarzeń)
- po przez wywołanie innego zdarzenia
- przez użycie keyctl01 (czyli Shift+1 do 9)
- zdarzenie bezpośrednio w torze czyli zajęcie lub zwolnienie odcinka izolowanego
--- Koniec cytatu ---
Damianek2000:
Ok rozumiem. Problem mam z usunięciem tych eventów. Ustawiłem w config programu eventy do usunięcia, skopiowałem go do katalogu >scenery, włączyłem po czym wpisałem 'calkowo_cargo.scn' i wyświetliło: usunięto linijek: 0 ... I wywala te same błędy :|
Sawi:
Pierwsza sprawa, ustawień konfiguracyjnych tego programu nie ruszamy, gdyż są ustawione poprawnie. Tym bardziej, że jesteś początkującym. Druga, co niby ma wspólnego plik scn z torami? Ciebie w Twoim przypadku interesuje plik sn61.scm (bo widzę, że bazujesz na scenariuszu calkowo_sn61), to ten plik należy skopiować do folderu EventoUsuwacz_v1 i po uruchomieniu programu wpisać jego nazwę.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej