Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Projekt Całkowo-Cargo

(1/10) > >>

Damianek2000:
Witam Serdecznie!!!
Ostatnim czasy zabrałem się za tworzenie nowej misji, mianowicie . Całkowo-cargo. Misja miała by troszkę manewrów, jazdy, zdarzeń losowych. Jak na razie staram się ogarnąć podstawowe eventy typu: zamknięcie rogatek, zmiana sygnału na semaforach itd. Jestem początkujący z tej dziedzinie i liczę na wasze wsparcie. Małymi kroczkami do celu. :) W tym wątku na bieżąco będę was informował o postępach w pracy. Pozdrawiam !

Przesunąłem ten wątek. Chciałeś się pochwalić, a okazało się, że potrzebujesz pomocy.
Benek

Carmelovy:
A jeżeli byłyby te manewry to dodasz do tego głos manewrowego? Chodzi mi o takie gadanie np: trzy wagony do składu.

Wokulski:
Skoro dopiero zapoznajesz się, to pierw zobacz, czy dasz radę napisać prosty scenariusz z punktu A do punktu B, bo to się wydaje proste, a przed Tobą komórki pamięci i inne komendy. Ale powodzenia i czekamy :).

Damianek2000:
Dokładnie, jak na razie tak jak powiedziałeś próbuje napisać prosty scenariusz z punktu A do B. Ale napotkałem się na 1 problem, mianowicie. w Rainsted wybieram scenerie Całkowo>potem Struktura>Wczytaj wszystkie include. Ok ładuje się do ok 30% i nagle BUM. Rainsted się wyłącza... Wie ktoś o co 'biega' ? :|

Ale np.: na scenerii 'TD' wszystko normalnie się ładuje..

Sawi:
Musisz powydzielać z pliku budynki, drzewa, tory itp. Innymi słowy za duża zawartość jak na jeden plik. Scenerii TD nie porównuj do Całkowa, no bez jaj.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej