Symulator EU07 (i nie tylko) > Pomoc w tworzeniu

Projekt Całkowo-Cargo

<< < (4/10) > >>

Damianek2000:
Dobra, symulacja się włącza ale... Podczas włączania wyskakują błędy które trzeba potwierdzać enterem. W logu to widać, po potwierdzeniu ich enterem jest ok. Jest jeszcze 1 problem. Mianowicie Event nie uruchamia się..
Chodzi mi dokładnie o te błędy:

--- Kod: ---Event0 "wilwyj1" does not exist
Event1 "" does not exist
Eventall0 "" does not exist
Eventall1 "" does not exist
Eventall2 "" does not exist
Event0 "wilwyj1" does not exist
Event1 "" does not exist
Event1 "" does not exist
Event1 "" does not exist
Event0 "zlewyj1" does not exist
Event2 "" does not exist
Event0 "druwyj1" does not exist
Event2 "" does not exist
--- Koniec kodu ---

Sawi:
Coś czuję, że już sobie tam zdrowo namieszałeś. Radzę się zapoznać ze scenery.doc. Jest też jeszcze poradnik od @Wasyl'a. Co prawda troszkę nieaktualny, ale i tak moim  zdaniem warto do niego zajrzeć. Zacznij od tego i w między czasie praktykuj. Sam pamiętam jak dla mnie nawet najprostsze eventy stanowiły czarną magię. Do dziś jeszcze do końca paru nie pojmuje, ale praktyka, praktyka i jeszcze raz praktyka.

Damianek2000:
Może załączę plik .scn ? Zobaczysz co jest nie tak? Według mnie wszystko powinno być Ok.
Plik .scn:

Sawi:
Uwaga na starcie. Nie pisz eventów w pliku scn. Zrób nowy plik o rozszerzeniu .ctr i tam zapisuj zdarzenia. Kolejna sprawa, wydzielałeś w końcu te drzewa? Jeśli tak to gdzie jest wpis? Poza tym tak jak wspominałem wcześniej, to składania eventu dźwiękowego, teraz należy go czymś wywołać.
EDIT:
No i podstawa czy usunąłeś poprzednie eventy? Do tego służy program od EventoUsuwacz, który znajdziesz w folderze programy_na potrzeby_symulatora.

Damianek2000:
O tym żeby nie pisać Eventów w .scn nie wiedziałem. Grzewa wywaliłem całkowicie z pliku 'elementy.scm' (po zakończeniu tworzenia misji po prostu podmienię plik 'elementy.scm' na oryginalny z drzewami). Hmm Odnośnie wywoływania eventu dźwiękowego nic nie wiem. Tak jak wspomniałem na początku jestem bardzo początkujący, dopiero się uczę, mało wiem ale mam dużo zapału i chęci do nauczenia się. :)

--- Cytat: Sawi w 28 Grudnia 2013, 00:13:59 ---EDIT:
No i podstawa czy usunąłeś poprzednie eventy? Do tego służy program od EventoUsuwacz, który znajdziesz w folderze programy_na potrzeby_symulatora.

--- Koniec cytatu ---

Usunąłem jedynie wpisy w .scn.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej