Czy w trainz lub msts wystepują awarie?
-to akurat nie jest dobre kryterium do oceny. Awarie występują w wielu samochodówkach a mimo to trudno nazwać je symulatorami.
-Czy w trainz lub msts jest tak bardzo rozwinieta fizyka jak w Maszynie?
-faktycznie nie jest ale to zmienia postaci rzeczy
weź pod uwage że tory, sygnały, budynki, tabor jest w 99% fotografiami z rzeczywistości. Popatrz na grafike pojazdu w trainz lub msts. Przyjzyj sie teklsturom. Jak widzisz zrobione są one recznie w programie (to moja osobista opinia), tym czasem w Maszynie masz autentyczne zdjęcia taboru, wykonane niekiedy bardzo profesjonalnie.
-oj mylisz się i to bardzo. Większość modeli do MSTS korzysta z fototekstur, co więcej są one o niebo lepsze od tych dostępnych dla Maszyny. Co więcej modele do Maszyny wyglądają niemal karykaturalnie, nawet przy tych, które do MSTS i Trainz tworzono dwa lata temu...
Druga sprawa drogi kolego weź pod uwage to iż trainz i msts są robione przez sztab ludzi, którzy dostają za to grubą kase.
Autorzy Maszyny tworzą ją kosztem własnego wolnego czasu i nie mają z tego nic poza tą ogromną satysfakcją jaką mają z tego.
No właśnie, autorzy... Tymczasem ZUSI stworzył JEDEN człowiek, Carsten Hoelscher. To co udało mu się osiągnąć jest nieosiągalne dla rzucających się z motyką na słońce autorów Maszyny, który kolejny rok stoją niemal w tym samym miejscu, wygłaszając piękne deklaracje, które raczej nigdy nie doczekają się realizacji.
Zresztą jeśli długo grasz w maszyne .
"grasz w maszynę" - złapałeś się we własne sidła :-)
to z pewnością sam zauważasz jej wyższość nad msts lub trainz.
Tak jak już wspomniałem, kiedyś dosyć intensywnie "grałem w maszynę", nie spowodowało to u mnie jakiegokolwiek wrażenia wyższości nad MSTS czy Trainz. Z przykrością zauważyłem jednak niesympatyczne gesty i wypowiedzi innych userów pod adresem m.in. MSTS i Trainz