Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Nieopuszczenie pantografu

<< < (6/9) > >>

blondasek:
Skoro eventy są w torze, zawsze można taki przypisać do toru pod drutem taki event. Prowadzący różnicy nie zauważy.

MasterYoda:

--- Cytat: popatrz ---W tym przypadku event to prowizorka
--- Koniec cytatu ---
Jak już wcześniej napisano: najpierw trzeba poprawić sieć a później można myśleć o jej zachowaniu.

popatrz:

--- Cytat: blondasek w 11 Lutego 2013, 14:26:43 ---Prowadzący różnicy nie zauważy.

--- Koniec cytatu ---
Tu nie chodzi o prowadzącego, tylko o konsekwencje w przyszłości na rozwój symulatora. Trzeba dążyć do tego żeby działało to tak, jak w rzeczywistości. Tak, jak teraz na niepołączonych odcinkach torów pojazdy się "same" wykolejają (bez eventów), tak samo przy braku linii trakcyjnej pojazd trakcyjny powinien reagować bez eventów. Nie wspomnę już o tym, że już teraz w wielu miejscach zaczyna "być ciasno" jeśli chodzi o  wstawianie dodatkowych eventów bez konieczności modyfikacji scenerii.

selsyn:
"Zmodyfikować druty" Macie jakieś koncepcje jak to zrobić, czy narazie wiemy tylko tyle że trzeba zmodyfikować? Fakt że obecnie sieć, jak pisał @Ra jest w zasadzie po to, żeby ją było widać. Podniesiesz pantograf tam gdzie jej nie ma i napięcie się pojawia na woltomierzu. Moje pytanie jest, jakie są koncepcje przebudowy sieci? Mile widziane liczne wypowiedzi, a nuż coś cennego się trafi....

Ra:
Przecież wspomniałem o dwóch zagadnieniach, którym trzeba będzie stawić czoła. Wpis zasilacza znalazłem tylko w jednym pliku — odsekc20.inc. Quark używa go 3 razy, Linia 053 raz, Tarniowo — 12 razy, Linia 61 — 13 razy. Pozostałe scenerie nie mają zasilania wcale i na nich prądu nie będzie. Nawet jeśli jest dużo zasilaczy, to pozostaje kwestia przypisania sekcji sieci do zasilacza. Jeśli wszystkie lokomotywy na całej scenerii będą podłączone pod jeden zasilacz, to nie wystarczy mu mocy. Również ułożenie drutu w przestrzeni może powodować zsunięcie się pantografu, a wtedy zostanie on połamany. Do przejrzenia są wszystkie łuki, zwłaszcza z przechyłkami.

--- Cytat: selsyn w 14 Lutego 2013, 12:52:23 ---Moje pytanie jest, jakie są koncepcje przebudowy sieci? Mile widziane liczne wypowiedzi, a nuż coś cennego się trafi....
--- Koniec cytatu ---
Lepiej by było, jakbyś się sam nad tym zastanowił. I napisał dopiero, jak coś wymyślisz, bo tak to chyba trollujesz.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej