Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa
Nieopuszczenie pantografu
selsyn:
Jeżeli to narazie nie jest realistyczne od strony zasilania, można by pomyśleć jedynie nad ewentem wyzwalającym np. przejazd pod wskaźnikiem We8 = aktywuj; jeżeli nastawnik > 0 = wyłącz Ws, przejazd pod wskaźnikiem We9 = dezaktywuj. Oczywiście to teoria, niech ktoś to przemyśli czy miało by to rację bytu. W każdym razie jak by przynajmniej tak działało, uczyło by pokory i wzmożonej uwagi :)
CovaluS:
Może by to zrobić na podobnej zasadzie jak SHP ?
Ra:
Chcecie, to róbcie, ale mnie w takie prowizorki nie mieszajcie. ;)
selsyn:
Bo ja wiem czy prowizorka, tak czy siak, musi to być jakiś event. Coś musi wyzwolić pewną reakcję elektrowozu. Za bardzo się nie znam na programowaniu, ale obecnie dostępne eventy wyzwalają się po "najechaniu" na niego, czyli domniemuję, że komórka pamięci umieszczona jest w torach. Dla drutów nie ma czegoś takiego, sory, jeżeli źle to zrozumiałem. Pasowało by wymyślić coś, co ewentualnie mogło by być użyteczne w przyszłości, uwzględniając rozwój symulatora.
popatrz:
W tym przypadku event to prowizorka. Jeśli już, to tak jak wyżej napisane - należy zmodyfikować druty i dopiero symulować za pomocą procedur w exe zachowania się pojazdów trakcyjnych w różnych miejscach (np. izolator sekcyjny) - mam na myśli różne efekty które m.in. opisał @mechatronik. Druty do przeróbki - czekają na chętnego.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej