Symulator EU07 (i nie tylko) > Infrastruktura kolejowa

Nieopuszczenie pantografu

(1/9) > >>

selsyn:
Witam wszystkich. Nie wiem czy dobrze umieszczam ten wątek, w razie czego Admin przeniesie. Zapytanie dotyczy techniki prowadzenia pojazdu szynowego, a mianowicie konsekwencji nieopuszczenia pantografu, kiedy jest to nakazane znakami. Jakie mogą być, lub są tego skutki? Czy zdarzyły się jakieś poważniejsze incydenty na kolei z powodu, nieopuszczenia pantografów?

matek123:
Złamanie pantografu.

PanMechanik:
Zerwanie sieci trakcyjnej.

EU07-483:
Generalnie zależy na co jest opuszczenie - jakieś przejście międzysekcyjne, czy inne takie pewnie po stronie lokomotywy nie spowodują żadnych problemów. Inaczej jest przy opuszczeniach spowodowanych np. brakiem skrajni.

blondasek:
Ja się dołączę, choć bardziej chodzi o małe wyjaśnienie. Nie wiem jeszcze jak to wygląda w rzeczywistości [w mojej okolice nie ma odcinku na którym trzeba opuszczać pantografy, możliwe, że w ZNTK takie miejsce jest], ale w maszynie na kilku sceneriach, przy rozkładowej 70, mimo iż rozdzielczość mam FHD, rzadko kiedy udaje mi się opuścić pantografy. Za którymś razem pamiętam, ale też nie zawsze. I tu pytanie. Jak wygląda taka "operacja" w rzeczywistości, oraz jak to się powinno poprawnie wykonywać. Nastawnik na zero, c, x, o?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej