Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Postępy przy pracach w ZNTK...
adsim:
--- Cytat: up5358 link=topic=21993.msg3 tekstur, 48010#msg348010 date=1370984280 ---...
W symulatorze nie mieliśmy jeszcze 203E przerobionej na 303E...
--- Koniec cytatu ---
Była 07-544 na poprzedni model.
up5358:
Problem z poprawnym wyświetlaniem 4E rozwiązany - wystarczyło wywalić z katalogu 4E_v1 plik "4e.e3d".
hanys:
--- Cytat: up5358 w 14 Czerwca 2013, 13:04:38 ---Problem z poprawnym wyświetlaniem 4E rozwiązany - wystarczyło wywalić z katalogu 4E_v1 plik "4e.e3d".
Tak tekstura wygląda na obecną chwilę. Za chwilę dalsze prace nad nią i stojącą za nią EP07-537.
--- Koniec cytatu ---
Proponuję skończyć jedną teksturę a nie zaczynać wiele a potem się okaże że się zgubisz w nich i dopiero wyjdzie co wyjdzie. Dlaczego usunąłeś plik .e3d ? Powodem rozwalenia tekstury było po prostu inny układ tekstury. Widocznie pracujesz/pracowałeś na starym układzie tekstury, który nie pasował to tego modelu. Z tego tak wynika. Tak jak pisałem wyżej, skończ jednego loka, pokaż nam ocenimy. A nie pokazujesz co chwilę innego, niedokończonego i co Ci mamy ocenić skoro model w fazie tworzenia.?
up5358:
Edyta 20-06-2013: Wykończeniówka nad EU07-334, czyli:
1. Czołownica od nowa.
2. Mocowania zderzaków do czołownicy - przeróbka.
3. Poręcze i inne rzeczy, dla których trzeba kwadraciki przerabiać. Pomóżcie, bo mnie trafia z nimi:
a) Które kwadraciki odpowiadają za poręcze w 303E?
b) Który kwadracik odpowiada za kolor schodków do kabiny (ten biało-szary odcień widziany od czoła pojazdu) ?
c) Który kwadracik odpowiada za barwę przewodu WN biegnącego po dachu?
Przyznam, że rozpracowanie mapowania dla 4E mniej nerwów pożerało.
Tyrystor:
Ja bym dodał jej odrobinkę kontrastu dla ożywienia kolorów, ale nie przesadzaj czasami.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej