Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Postępy przy pracach w ZNTK...
up5358:
Witam
Nie dawno pobrałem paczkę zdjęć EU07-334 w malowaniu spółki PKP Intercity, autorstwa: EU07-483
To moja pierwsza w życiu tekstura. Chciałbym zaprezentować pierwsze i jeszcze bardzo niedopracowane efekty moich dotychczasowych prac. Najgorsze to pasowanie elementów, by były jednolite z sobą, oraz spasowane z modelem bazowym.
Jak widać - do poprawy wiele. Oprócz tego jeszcze przy samych zdjęciach kosmetyka w stylu usuwania lusterek bocznych, poręczy, a na końcu spasowanie kolorystyczne i tonalne całości. Z góry piszę - nie wiem kiedy to puszczę na testy, bo pracy sporo, a czas generalnie wieczorami, głównie w weekendy.
Zdjęcie poglądowe. Patrząc na niego wiem co jest nie tak i na bieżąco koryguję pewne kwestie na warstwach.
P.S. Na razie jest sam bok pudła, oraz boki kabin. Czoła i reszta dopiero się tworzy.
Siódemek:
Na środku widać niestety łączenie warstw. A tak to zapowiada się fajna tekstura. Powodzenia!
up5358:
Witam,
Postanowiłem odświeżyć temat, gdyż mam nowy sprzęt i prace ślimaczym tempem ale postępują. Ten post ma to zobrazować.
W EU07-334 pousuwałem poręcze po bokach, lusterka. Wkleiłem kilka nowych rzeczy, reszta "podzespołów" czeka na nałożenie w odpowiednie miejsca, bo już przygotowałem.
EU07-336...kolejna próba z czołem zakończona fiaskiem....tłumaczę sobie, że jechali na próbę po PD i walnęli w stos kartonów, a jak wiemy skutki takiego zderzenia bywają tragiczne. Tutaj tylko czoło lekko się "wygło" i opadło. Henek weźmie z Ryśkiem na tor dwunasty to wyklepią. Cieszy, że zdjęcia dobre były pod względem tonalnym, więc tylko je spasować. Bok i tak roboczo.
Nie proszę o uwagi odnośnie jakości tego co powstaje, bo sam dobrze wiem co i gdzie do poprawy żeby wstydu nie było.
szogun:
Generalnie najlepiej nie jest, widać wyraźnie łączenia na boku, niektóre elementy są poprzesuwane (drzwi), co do czoła 336 - poszukaj na forum, był temat o tym.
up5358:
Dziękuję @Szogun. Temat znalazłem. Efekty poniżej.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej