Symulator EU07 (i nie tylko) > Na warsztacie
Postępy przy pracach w ZNTK...
ST44-003:
Zwróć uwaę na obudowę sprzęgu. Po bokach widać, że linie nie komponują Ci się z resztą pudła, ani kolorystycznie ani wysokościowo. Proponuję Ci poprawić to taką oto metodą (skreen).
Punkt 1. Skopiuj sobie fragment który oznaczyłem jako 1a. Ma on wymiary (średnio) 106x64. Odpowiednio z prawego boku
Punkt 2. Wklej go (obracając odpowiednio przy lewym boku obudowy w prawo i w drugą stronę przy prawym boku) w miejsce oznaczonym 2a. Gdy już dokonasz obrotu o 90* w lewo lub w prawo zrób jeszcze jedno przekształcenie: "pionowo". Później sobie je spasuj na wysokość. I postaraj się również żeby fragmenty nie były brudne, a jeśli są, to lekko je wystempelkuj aby były jednakowe.
Punkt 3. Ten sam fragment z punktu 1a wykorzystaj dla przodu obudowy. Tyle że tu wystarczy go skopiować i wkleić w punkt 3a i nic już z nim nie robić. Ważne żeby się spasował wysokościowo z punktem 2a.
Tak samo puntku 1b, 2b i 3b robisz tak samo. Ja tak robię w swoich teksturach i efekt jest rewelacyjny ;)
Mihau:
--- Cytat: ST44-003 w 09 Grudnia 2012, 11:19:26 ---Zwróć uwaę na obudowę sprzęgu.
--- Koniec cytatu ---
Czołownicę :D
Otwieram (był zamknięty w celach czyszczenia).
Rozi
up5358:
Postępy przy pracach:
- EU07-334 czeka na zrobienie czoła od nowa. Efekt na poprzednim (widoczne na screenach powyżej) nie pasował mi.
- EU07-336 z racji przesiadki z CS4 na CS6 została zrobiona...całkiem od zera. PS CS6 mogę otworzyć pliki X.cr2 i to było powodem wyrzucenia wersji widocznej wyżej w postach do kosza. Wycinanki ze zdjęć także poleciały.
Kopia ET22-313 obok to lok ze statusem OR. Po wykonaniu naprawy w tutejszym ZNTK wyjedzie jako ET22-767.
Chciałbym zrobić teksturę dla ET22-555 na podstawie zdjęć autorstwa: "darek71wrc". Moje pytanie brzmi: jak wykonać osłony na zderzaki? Nie tak dawno były standardem, a doszukać się modelu w symulatorze (na który mógłbym nakładać zdjęcia) nie mogę.
szogun:
--- Cytat: up5358 w 19 Grudnia 2012, 22:58:16 ---Moje pytanie brzmi: jak wykonać osłony na zderzaki? Nie tak dawno były standardem, a doszukać się modelu w symulatorze (na który mógłbym nakładać zdjęcia) nie mogę.
--- Koniec cytatu ---
Popatrz na tekstury 256, 143, 216, 1008...
up5358:
@Szogun - te tektury, jak i modele (201E-W, 201E-RW) widziałem. ET22-555 pasuje pod model 201E, więc na żaden z w/w nie nałożę zdjęć z oczywistego powodu. Jedno zdjęcie ze ściągniętej paczki. Autor: @darek71wrc
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej